Nieuws

Inside Esports Club: website update 7 juni 2021

7 juni 2021, 17:30

Sinds vanmiddag is er een nieuwe versie van de website live, waarin we een flink aantal updates hebben uitgerold. Wij vertellen je graag over de veranderingen op Esports Club.

De site draait nu op NextJS, een zogenaamd hybrid static & server-side rendering framework voor React. Dit is een behoorlijk ingrijpende update, omdat dit veel impact heeft op alle technische onderdelen van de website. Je kan het enigszins vergelijken met het vervangen van de diesel-motor van een reeds dikke Mercedes door een 12 cylinder Ferrari-motor. De dieselmotor was helemaal prima maar geen racemonster. Deze nieuwe Ferrari motor is dat zeker wel.

Als gebruiker merk je de update vooral aan de responsetijden als je tussen pagina's wisselt. Ook is de loader anders. Was het voorheen zo dat bijna de hele pagina wit werd met een gele spinner als je op een interne link klikte, nu verschijnt er alleen een bescheiden gele balk bovenin die je laat weten dat er nieuwe content voor je wordt geladen. De tekst op de pagina blijft gewoon staan tot de content is geladen. Buiten dat het ophalen van nieuwe content feitelijk sneller is wekt de nieuwe manier van laden ook de indruk dat het nog sneller is.. Dubbel sneller dus!

NextJS zorgt er ook voor dat er minder javascript wordt ingeladen, je krijgt alleen de javascript aangeboden die je browser nodig heeft om een artikel of lijst te tonen. Dit noemt men code-splitting.

Last but not least; NextJS is heel slim met preloading. Zo kan het best zijn dat content van links naar sommige artikelen al worden ingeladen voordat je erop klikt. En dat scheelt jou weer wachten!

Vragen, feedback of bug gezien? Stuur ons een bericht via de contactpagina of spreek onze developer Ivo aan op de Esports Club Discord.

Ivo Toby
Ivo TobyDeveloperGek op mooie elegante code. Speelt graag shooters
Ivo TobyIvo TobyIvo Toby