Beeld: Nintendo
Nieuws

Japanse Super Smash Bros Ultimate spelers vinden Engelse spells van Hero lastig

23 september 2019, 18:31

De Japanse Super Smash Bros Ultimate scene heeft aangegeven moeite te hebben met de spells van The Hero te lezen tijdens Amerikaanse toernooien. Dit was zeker te merken op Mainstage, waar Raito onverwacht van Salem zijn Hero verloor. Nu is de discussie over de ban van Hero weer geopend en veel spelers zijn voor een herziening van Hero zijn plek in een competitieve omgeving.

The Hero kan met zijn DownB Command Selection vier spells tevoorschijn toveren. Deze vier spells zijn willekeurig geselecteerd, dus je moet als tegenstander en speler goed opletten zodat je altijd het menu kan lezen. Er is alleen een probleem, de spells zijn in bijna elke taal anders, en zeker van Japans naar Engels en andersom is het erg lastig om te zien welke spells Hero kan gebruiken. Veel spelers vinden dit een oneerlijk voordeel tegenover Amerikaanse spelers, maar er zijn ook een aantal spelers die daar anders over denken.

Embedded content: https://twitter.com/Parappa_SSB/status/1162401516457734149?s=20

Hoewel deze tweet veel kritiek kreeg, zijn er ook genoeg mensen die het met hem eens zijn. Voornamelijk Amerikaanse spelers vinden dat als je toch al zo lang moet reizen dat het een kleine moeite is om de spells te leren in de verschillende talen.

Een weerwoord daartegen is dat het meer tijd kost om een woord te herkennen als het niet je eigen taal is. Grote spelers zoals Mr. R, Meru en top commentator Virum zijn het erover eens dat er wat moet gebeuren, want de impact van de taalbarrière is te groot volgens hen. Er zijn ook al een paar oplossingen bedacht om het duidelijker te maken voor spelers die niet dezelfde taal spreken als hun tegenstander.

Embedded content: https://twitter.com/Virum_SD/status/1175893863925538816?s=20

In bepaalde delen van Australie is Hero al verbannen, en nu de discussie weer herrezen is kunnen meer landen Australië volgen. Het wordt in ieder geval aangeraden om een snelle taalcursus te volgen als je naar het buitenland gaat voor een Super Smash Bros Ultimate toernooi.

Wil je weten voor welke spells je moet uitkijken tegen Hero, lees dan ook ons artikel over de vijf beste spells van Hero.