Beeld: Riot Games
Nieuws

JD Gaming verslaat TOP Esports en claimt titel in LPL na vijf spannende games

3 mei 2020, 11:43

In de finales van de Chinese League of Legends Pro League (LPL) is het JD Gaming (JDG) gelukt om TOP Esports te verslaan en daarmee de titel te pakken. Het is de eerste LPL-titel die JDG weet te winnen sinds hun entree in 2017. JDG sluit de LPL af met een winstreak van negen games.

In de halve finales versloeg JDG titelfavoriet en wereldkampioen FunPlus Phoenix overtuigend met 3-0, terwijl TOP Esports juist Invictus Gaming versloeg met 3-0 met behulp van hun oude ADC JackeyLove. Met hun overwinning stonden twee titelloze teams in de finale, waardoor er dus een nieuwe kampioen gekroond zou worden.

De eerste twee matches begonnen eigenlijk vrijwel identiek. TOP Esports had een sterke early game, maar naarmate de wedstrijd verder ging kwam JDG steeds weer verder terug. Game één werd dan ook gewonnen door JDG, maar TOP Esports wist het terug te brengen na een 2v5 bij baron in game drie, waardoor TOP Esports op match point kwam te staan. JD Gaming was in de laatste twee games toch net te sterk voor TOP Esports en nam na een lange serie de titel mee naar huis.

Embedded content: https://twitter.com/lolesports/status/1256589750825345025?s=20