Nieuws

Je kunt nu ook solo League of Legends Clash spelen

4 september 2020, 14:49

Voor iedereen die moeite heeft om een team samen te stellen als League of Legends weer een Clash toernooi organiseert is er nu goed nieuws. Je kunt je nu solo aanmelden en opgepikt worden door een team dat spelers zoekt.

Met patch 10.18 heeft Riot Games een functie toegevoegd waar niet specifiek over gesproken is. Spelers kunnen zichzelf nu als 'Free agent' markeren in het Clash menu en zo opgepikt worden door teams die nog spelers nodig hebben. Omgekeerd kun je dus als incompleet team andere spelers vinden die op zoek zijn naar een team om mee te spelen.

Cody Germain, Product Lead van League of Legends bij Riot Games, deelt op Twitter deze informatie en laat ook direct zien hoe het werkt. In de client zie je nu in het Clash menu een schuifje om Free Agent aan of uit te zetten. Zodra deze aan staat, kun je ook nog aangeven welke rol je bereid bent om te spelen. Zo weten teams die op zoek zijn naar spelers op welke positie je uit de voeten kunt.

Embedded content: https://twitter.com/coderbryant/status/1301397881908203521?s=20

De reacties op de nieuwe functie zijn wisselend, want volgens veel Twitteraars gaat dit voorbij aan het idee van Clash. Oorspronkelijk werd Clash bedacht om van tevoren een team samen te stellen en in competitief verband tegen andere teams te spelen. Nu is het volgens sommige reacties meer een soort 'veredelde Flex Queue'.

Embedded content: https://twitter.com/Wonfii/status/1301403870464073729?s=20

Echter reageert Germain op deze kritiek dat ze momenteel proberen om alleen vrienden, vrienden van teamgenoten en spelers waar je recentelijk games mee hebt gewonnen te tonen als suggesties. Ze houden deze eerste test goed in de gaten en willen voorkomen dat de kwaliteit van Clash niet omlaag gaat door deze functie.

Embedded content: https://twitter.com/coderbryant/status/1301404599874547713?s=20