Nieuws

Jeff Kaplan: "Geen nieuwe Overwatch heroes meer"

21 maart 2020, 17:16

Volgens Jeff Kaplan, Lead Designer van Overwatch, komen er geen nieuwe heroes meer uit voor het spel. Het ontwikkelteam is volop bezig met het ontwikkelen van heroes voor Overwatch 2, aldus Kaplan. Daarmee is de recent uitgekomen Echo de laatste hero.

In een interview met YouTuber Stylosa vertelt Kaplan openhartig over de keuze om nog een DPS-hero te introduceren in Overwatch, terwijl juist die groep al zo groot is: "We hebben inderdaad veel DPS heroes. Het originele idee van Overwatch was offensief, defensief, tanks en support", legt Kaplan uit. "Toen we die verhouding hadden was het allemaal wat logischer. Nu is er een groep minder en daarom is de verhouding nu scheef."

De ontwikkelaar voegde daar verder nog aan toe dat voor Overwatch 2 genoeg tanks en supports aankomen: "Er komen meer tanks en supports. Dat is zeker. Dat betekent overigens niet dat we nooit meet DPS-heroes maken", aldus Kaplan.

Schrijf je nu in voor de Esports Club nieuwsbrief en krijg elke vrijdag om 16:00 de hoogtepunten van afgelopen week. Blijf altijd op de hoogte van het laatste esports nieuws en volg ons ook op Twitter en Instagram.

Deel: