Nieuws

Jiizuke: "Buiten Cloud9 speelt niemand in NA echt gestoord goed"

Beeld: Riot GamesBeeld: Riot Games

5 april 2020, 17:45

In de eerste ronde van play-offs heeft Evil Geniuses met 3-1 gewonnen van hun tegenstander Flyquest. Hiermee gaat EG direct door naar de tweede ronde, waar ze de winnaar van C9 tegen 100T treffen. Voor Flyquest is de play-offs ook nog niet afgelopen. Zij moeten nu door de losers bracket heen zien te komen. De eerstvolgende match die ze spelen is tegen Golden Guardians.

Evil Geniuses was de eerste twee games duidelijk sterker dan Flyquest. In de derde game en het begin van de vierde game waren de teams veel meer aan elkaar gewaagd. Flyquest wist de score terug te brengen naar 2-1, mede door het verwisselen van de toplaners van Flyquest. V1per maakte plaats voor Solo en ook in de vierde game bleef Solo in de lineup. FQ stond na 20 minuten nog steeds gelijk aan EG, maar de game werd gepauzeerd wegens een bug.

Iets minder dan een half uur later ging de game verder en vanaf dat punt won EG een teamfight waardoor ze Baron veroverden. Uiteindelijk waren het Jiizuke en Svenskeren die de backdoor in gang zetten maar daar net niet in slaagden. Met de overige drie spelers van EG in de base kon Flyquest niet meer verdedigen en won Evil Geniuses de game en daarmee de serie.

Volgens Jiizuke heeft Evil Geniuses hun sterkte gevonden in de tweede helft van het seizoen: “We begonnen met een score van 3-5 maar hadden toen een aantal overwinningen op rij. We moesten gewoon de synergie met onszelf vinden, vinden welke stijl we moeten spelen, en de basis gewoon behouden. Dat is goed gelukt en nu zijn de wedstrijden makkelijker om uit te spelen." Ook merkt de Italiaanse midlaner op dat in Europa iedereen goed speelt. "In EU spelen de goede teams allemaal gestoord goed. Buiten Cloud9 speelt in Amerika niemand echt zo."

Cas van Asseldonk
Cas van AsseldonkRedacteurStudent journalistiek met een voorliefde voor Battle Royales
Cas van AsseldonkCas van AsseldonkCas van AsseldonkCas van Asseldonk