Nieuws

Jim Morrison hint naar Smash-event DreamHack Rotterdam

Jim Morrison hint naar Smash-event DreamHack Rotterdam

Na diverse speculaties en lange stiltes lijkt het er toch op dat DreamHack Rotterdam een Super Smash Bros. event krijgt. Jim Morrison hint op Twitter naar een grootschalig Smash evenement in Rotterdam in dezelfde periode waarin DreamHack Rotterdam plaatsvindt.

DreamHack is een van de grootste elektronische festivals ter wereld en een van de grootste LAN-events van het jaar. De deuren van Ahoy in Rotterdam zullen van 18 t/m 20 oktober geopend zijn voor de Rotterdam Games Week. Nu lijkt het zo dat naast CS:GO en FIFA ook Smash een evenement krijgt tijdens de beurs. DreamHack heeft vaker grootschalige Super Smash Bros evenementen georganiseerd dus het is niet vreemd dat de geruchten van een dergelijk Smash evenement ontstonden bij de aankondiging van DreamHack Rotterdam.

Jim Morrison postte gisteren een bericht op Twitter dat als een katalysator werkte voor alle geruchten:

Jim Morrison was niet de enige die over dit mysterieuze evenement aan het tweeten was. Ook Nuckels, een andere bekende Melee speler, hintte op twitter naar een groot Smash evenement van 18-20 oktober.

Hoewel beide berichten niet heel specifiek zijn, en niet al te veel info geven, kan het wel als een bevestiging gelden voor de geruchten aangezien de gegeven informatie overeenkomt met DreamHack Ahoy. Indien DreamHack Ahoy daadwerkelijk een Smash-evenement gaat organiseren zou dit ongelofelijk groot zijn voor de Nederlandse Smash scene.

DreamHack is een evenement waar spelers uit heel Europa en daarbuiten op afkomen om de eerste plek te veroveren. Het is alleen nog onduidelijk om welke Super Smash Bros. game het gaat. Jim Morrison vertegenwoordigd Melee en dus is de kans ook heel groot dat als er een Smash-event op DreamHack komt, dat het Super Smash Bros. Melee is.

Hoewel er ook geruchten zijn dat er een Super Smash Bros. Ultimate plaatsvindt, hebben we daar nog geen directe aanwijzingen voor. Melee heeft nu een flinke hint gekregen vanuit een betrouwbare bron en het is dus afwachten wat men bekend maakt in de komende maanden.

Stijn van Steenbergen
Stijn van SteenbergenRedacteur/Media ProducerSchrijft over van alles en nog wat, met een passie voor de ontwikkeling van esports binnen Nederland en video content
Stijn van SteenbergenStijn van SteenbergenStijn van Steenbergen