Nieuws

Joshua "Jatt" Leesman nieuwe League of Legends hoofdcoach Team Liquid

5 mei 2020, 09:56

Josh "Jatt" Leesman heeft zijn plek achter de caster desk ingeruild voor een positie als hoofdcoach van het League of Legends-team van Team Liquid. De Amerikaan heeft de afgelopen tien jaar meerdere posities binnen de League of Legends-scene bezet, maar coach was hij nog niet eerder.

Team Liquid heeft Josh "Jatt" Leesman als hoofdcoach aan haar League of Legends-team toegevoegd. De Amerikaan brengt een bak aan ervaring binnen de League of Legends-scene mee. Jatt is al ruim tien jaar beroepsmatig bij League of Legends betrokken en heeft in die tijd meerdere functies bezet, zo is hij zelf professioneel speler geweest en heeft hij een tijd op de gamebalans-afdeling van Riot gewerkt, de meeste mensen zullen Jatt echter kennen als colour-caster van de LCS.

Embedded content: https://twitter.com/TeamLiquidLoL/status/1257369399973089286?s=20

Veranderingen

Jatt is de tweede grote verandering binnen het League of Legends-team van Liquid na een telleurstellende Spring Split. Eerder nam de organisatie al afscheid van veteraan Yilliang "Doublelift" Peng, waarna Liquid bekend maakte dat hij opgevolgd wordt door de jonge maar talentvolle Edward "Tactical" Ra. Daarnaast kan de nieuwe coach terugvallen op de ervaring van enkele andere spelers als, ex-wereldkampioenen, Impact en CoreJJ. Liquid hoopt met deze spelers en Jatt als hoofdcoach het komende seizoen weer te kunnen strijden om de titel.