Nieuws

Julian van den Berg verruilt FC Emmen voor Feyenoord in eDivisie

31 juli 2020, 13:25

Julian van den Berg maakt een transfer binnen de eDivisie. De FIFA-speler draagt komend seizoen het shirt van Feyenoord en laat FC Emmen achter zich. Daarnaast vertrekken er twee spelers bij Feyenoord.

De 20-jarige Julian van den Berg speelt al sinds 2017 competitief FIFA en was eerst onderdeel van Team Gullit. Met FIFA 18 heeft hij voor De Graafschap gespeeld en een jaar later stapte bij qua management over van Team Gullit naar Bundled. Afgelopen seizoen speelde hij via Bundled voor FC Emmen in de eDivisie.

Komend seizoen draagt Van den Berg het rood-zwart-wit van Feyenoord, waar hij de plaats van Jimmy Donkers overneemt op de PlayStation 4. "De afgelopen jaren heb ik keihard gewerkt en ik ben super trots dat ik nu het Feyenoord-shirt mag dragen. Binnen FIFA 21 ga ik er met behulp van Bundled en Feyenoord alles aan doen om internationaal veel toernooien te halen en ook in de edivisie zoveel mogelijk te winnen," aldus Van den Berg.

Jimmy Donkers en Ryan Tilborg, die vorig seizoen voor Feyenoord speelden, blijven wel bij Feyenoord hangen. Donkers gaat een half jaar stage lopen om zich op zijn opleiding te focussen, maar speelt nog wel in de Weekend League en internationale toernooien voor Feyenoord. Voor Tilborg is de kans groot dat hij naast Van den Berg in de eDivisie komt te spelen. Daarnaast gaat de speler zich richten op de maatschappelijke verantwoordelijkheid van het esports-team van Feyenoord.

Twee vertrekken

Lars de Jong en Ata verlaten op hun beurt de Feyenoord eAcademy. Beide spelers benadrukken op de website van Feyenoord dat ze het enorm naar hun zin hebben gehad en veel geleerd hebben. Of de spelers op zoek gaan naar een nieuwe club of iets anders gaan doen, is niet bekend.