Nieuws

Jungler en Goredrinker zijn voornaamste doelwitten in League of Legends patch 11.3

27 januari 2021, 14:15

Patch 11.3 is in aantocht en zoals gebruikelijk deelt Gameplay Design Director van Riot Games Mark Yetter op Twitter alvast wat we kunnen verwachten. Het valt op dat veel junglers aan worden gepakt en ook het veelbesproken sterke Mythic item Goredrinker krijgt een nerf.

Taliyah is een champion die in competitive play enorm aanwezig is. In de LEC, LCS en LCK had de champion bijna een 100% pick & ban rate, terwijl er in solo queue helemaal geen opvallende cijfers te zien waren. Toch wordt de Q van Taliyah aangepast zodat deze minder damage op jungle camps doet waarmee ze minder interessant wordt als jungler.

Een andere grote naam in de patch notes is Olaf. Deze fighter in de jungle is de laatste tijd ook erg dominant aanwezig, vooral door zijn mogelijkheid om veel damage te tanken en veel te healen. Het HP waar Olaf de game mee begint wordt iets teruggebracht (van 597 naar 575) en ook de attack speed van zijn passive wordt aangepakt. In plaats van 0 tot 100 procent wordt dit nu 0 tot 70 procent, gebaseerd op missende HP.

Goredrinker nerf

In iedere professionele competitie is wel gesproken over Goredrinker, een van de nieuwe Mythic items die aan League of Legends zijn toegevoegd in season 11. De healing van de active van dit item wordt nu 8% van missend HP ten opzichte van de huidige 12%, wat een hoop zal schelen voor Olaf en andere champions die baat hebben bij dit item.

Embedded content: https://twitter.com/MarkYetter/status/1354201616585375744

Schrijf je nu in voor de Esports Club nieuwsbrief en ontvang update over je favoriete games. Blijf altijd op de hoogte van het laatste esports nieuws en volg ons ook op Twitter, Facebook, Instagram, Twitch en YouTube.

Deel: