Nieuws

Juventus wordt Piemonte Calcio in FIFA 20

Opmerkelijk nieuws van de kant van EA SPORTS. De maker van FIFA 20 heeft vandaag in een persbericht aangegeven dat de samenwerking met de Italiaanse topploeg Juventus is beëindigd. De nummer één van Italië heeft namelijk een deal gesloten met Konami, de uitgever van PES. In FIFA 20 zal de ploeg verder gaan onder de naam Piemonte Calcio.

FIFA-spelers die in FIFA 20 een potje willen spelen met Juventus, zullen dit jaar waarschijnlijk flink worden teleurgesteld. De ploeg die de afgelopen acht jaar achter elkaar kampioen is geworden in Italië gaat een nieuwe samenwerking aan met concurrent Konami. EA SPORTS laat in een bericht weten dat de naam van de club nu “Piemonte Calcio” is, vernoemd naar de regio waar Turijn ligt en Juventus vandaan komt.

Op de website van FIFA wordt daarnaast duidelijk gemaakt dat er een nieuw logo is, dat gebruikt gaat worden in alle game modes van het spel. Gelukkig zullen er geen veranderingen plaatsvinden met betrekking tot de spelers. Dat betekent dus dat de namen van de spelers, evenals de eigenschappen en uiterlijke kenmerken, niet veranderen.

Het is een opmerkelijke actie, die duidelijk aangeeft dat PES de concurrentiestrijd met FIFA nog lang niet heeft opgegeven. Fans van het populairste voetbalspel ter wereld zijn er in ieder geval niet blij mee. Om de reacties een beetje te temperen kondigde EA SPORTS vandaag een samenwerking aan met Liverpool FC, die daarmee de officiële videogamepartner wordt. Deze samenwerking vertaalt zich in exclusieve content voor FIFA 20, maar het is nog niet duidelijk wat voor content dit wordt.

Het bericht van FIFA is te lezen op de officiële website, die ook een FAQ bevat met de antwoorden op de meest prangende vragen over deze opmerkelijke verandering.