Nieuws

Kayzr en Game Mania organiseren Fortnite Benelux Kampioenschap

31 juli 2019, 21:54

Naast enorm veel media-aandacht heeft de Fortnite World Cup voor een nieuw toernooi gezorgd in de Benelux. Kayzr en Game Mania slaan de handen ineen om in de nasleep van het WK Fortnite een solo-evenement te organiseren. De hoofdprijs is een Nintendo Switch Lite en 1 miljoen Kayzr coins.

De eerste fase van het toernooi vindt online via het klassieke Kayzr platform plaats. Ook zijn hier de klassieke regels van toepassing. De tweede fase van het toernooi vindt op een fysieke locatie plaats. Voor spelers uit België zal dit Gent zijn. De Nederlandse locatie wordt zo spoedig mogelijk bekend gemaakt. Fase twee vindt op 24 en 31 augustus plaats, spelers zullen zich dus voor de tijd gekwalificeerd moeten hebben.

De finales vinden plaats op FACTS. FACTS is een Belgische comic con in Gent op zaterdag 19 oktober. Op de comic con zijn naast het gamen ook andere activiteiten, zoals een meet en greet met Game of Thrones acteur Kristofer Hivju (Tormund Giantsbane). De finale is in tegenstelling tot de eerdere fases een 1v1 creative toernooi. In totaal zijn er zes finaleplaatsen.