Nieuws

Kickbokser over Rainbow Six Siege: "Ik bekeek het spel nooit op deze manier"

Kickbokser over Rainbow Six Siege: "Ik bekeek het spel nooit op deze manier"

De 23-jarige kickbokser Hamicha heeft dit jaar zijn bijdrage geleverd aan een bijzonder project. Naast zijn carrière als boxer heeft de topsporter zich dit jaar ook verdiept in de wereld van esports. Samen met het Rainbow Six-team Trust Gaming werkte Hamicha dit jaar aan documentaireserie die sport en esports samen brengt.

Om zich onder te dompelen in de wereld van esports heeft de kickbokser meegedaan aan bootcamps en was hij aanwezig tijdens de finale van de Rainbow Six: Siege Benelux League. Daar spraken wij hem over de verschillen en overeenkomsten tussen sport en esports.

Strijders en soldaten

Volgens Hamicha zijn er vooral op mentaal vlak veel overeenkomsten te zien tussen sport en esports. "Je ziet dat die twee werelden dicht bij elkaar liggen. Zij spelen een game en wij vechten, maar je ziet in de voorbereiding naar een wedstrijd veel overeenkomsten. De training, de tactieken, hoe ze elkaar coachen, daar zie ik veel van terug in kickboksen."

De keuze om Rainbow Six: Siege en kickboksen samen te brengen ontstond voor een groot deel ook door overeenkomsten in mentaliteit. "Het thema bij beiden is soldaten en strijders. In Rainbow Six: Siege speel je als getrainde militairen, wij als kickboksers zien onszelf ook als strijders." aldus de manager van Hamicha.

Een nieuwe blik

Ondanks de overeenkomsten tussen kickboksen en Rainbow Six was het bootcamp met Trust Gaming een vernieuwende ervaring voor Hamicha. "Ik speel zelf ook games, maar ik bekeek het spel nooit op deze manier. Ik speel en that's it, maar als esporter moet je kijken naar tactieken, naar gaten in een verdediging en een hoop andere dingen die ik eerder nooit zag."

Het grootste verschil tussen sport en esports blijft volgens Hamicha de wedstrijd zelf. "Als je hier tijdens een wedstrijd een fout maakt, blijf je zelf ongedeerd, maar kickboksen kan gevaarlijk zijn als je niet oplet. Als een stoot goed landt dan voel je hem. Als hij heel goed landt, dan voel je hem niet, dan wordt je later wakker." Een ander verschil is terug te vinden in de fysieke voorbereiding voor een wedstrijd. "De spelers van Trust hoeven zich niet aan een voedingspatroon te houden, dat moeten wij wel."

Wederzijds verdiepen

Voor de documentaire heeft Trust Gaming zich ook verdiept in de wereld van het kickboksen. Dat bleek volgens Hamicha een flinke opgave. "Voor veel van de spelers was de warming-up al behoorlijk zwaar. Er zaten wel een paar echte doorzetters tussen, die tot het einde doorgingen. Tijdens het evenement Glory: Collision 2 zullen de spelers ook met mij meelopen zodat ik ze mijn visie op een kickbokstoernooi uit kan leggen."

De documentaire van Hamicha over zijn samenwerking met Trust Gaming moet ergens dit jaar nog verschijnen op het kanaal van Ubisoft Nederland.