Nieuws

Het CS:GO Kinguin Legends event is aangekondigd

Het CS:GO Kinguin Legends event is aangekondigd

Kinguin heeft het Counter-Strike: Global Offensive evenement Kinguin Legends aangekondigd. Binnen dit unieke toernooi stellen voormalig sterspelers van de first-person shooter een team samen waarmee ze de strijd aangaan om een deel van de prijzenpot van 50.000 euro in de wacht te slepen.

Counter-Strike: Global Offensive wordt al jaren in competitieverband gespeeld. Kinguin, bekend van de digitale marktplaats, EPC en esports lounge brengt voormalig professionals bijeen om de fans op een nostalgisch en vermakelijk evenement te trakteren.

Opzet en Captains van CS:GO Kinguin Legends

Het Counter-Strike: Global Offensive Kinguin Legends toernooi gaat op 13 september van start. De door de Captains gekozen teams spelen eerst in een roulerende groepsfase, wat betekent dat ieder team een keer tegen elkaar speelt. Na de groepsfase volgt een best-of-three format.

Om de Captains aan het werk te zien, is een speciale Kinguin Legends 1vs1 map ontwikkeld. Verder worden de reguliere competitieve regels enigszins aangepast. De Captains mogen vrienden, reguliere spelers en professionals aan hun teams toevoegen. De gemiddelde leeftijd moet minimaal 26 jaar zijn. Dit zijn alle Captains:

  • Jarosław "pashaBiceps" Jarząbkowski
  • Filip "NEO" Kubski
  • Ioann "Edward" Sukhariev
  • Emil "HeatoN" Christensen
  • Mikail "Maikelele" Bill
  • Kenny "kennyS" Schrub

Om het toernooi mogelijk te maken, werkt Kinguin samen met het Counter-Strike: Global Offensive matchmaking portaal Esportal. Geïnteresseerden kunnen het toernooi vermoedelijk via het Twitch-kanaal van Kinguin Legends bekijken.

Captain pashaBiceps is in ieder geval enthousiast: "Ik ben blij dat ik mag deelnemen aan dit Kinguin Legends Project. Dit is een geweldig initiatief dat ons de emoties kan laten voelen die met de competitieve CS:GO scene samenhangen. Ik kijk uit naar de duels met NEO, Edward, HeatoN, Maikelele en kennyS. Het wordt een geweldige show"!

Kinguin Legends is van 13 september tot en met 18 september actief. Voor meer informatie over de Captains, het toernooi of randzaken bezoek je kinguinglegends.gg.

Kevin van Mourik
Kevin van MourikRedacteurSchrijft met passie over allerlei games en is sinds 'The Big Red One' verknocht aan Call of Duty.