Nieuws

KNAF Digital en Logitech lanceren digitale racelicentie

Credits: Pim GeertsCredits: Pim Geerts

De digitale tak van de Nederlandse autosportbond, KNAF Digital, en Logitech hebben deze week een officiële digitale racelicentie geïntroduceerd. Het gaat om een betaalde licentie, die voor iedereen te verkrijgen is nadat zij een digitale racecursus volgen van simracer Rudy van Buren. De licentie wordt ondersteund door NOC*NSF.

Om de digitale licentie binnen te halen dienen geïnteresseerden zich op te geven via de KNAF Digital website. Vervolgens krijgen zij een online racecursus van simracer, World's Fastest Gamer en Porsche Carrera Cup-coureur Rudy van Buren. De racelicentie kost 20 euro per jaar.

Samenwerking Logitech

KNAF Digital werkt voor de licensensering samen met Logitech. In ruil voor de ondersteuning wordt tijdens de cursus gewerkt met een Logitech G923-racestuur. Ook kopers van dit stuur krijgen gratis een inschrijving voor de cursus, en kunnen dus rekenen op een digitale racelicentie.

Zowel Logitech als KNAF Digital spreken van de eerste milieuvriendelijke racelicentie. "Daarom werken we vol overtuiging mee aan de lancering van de eerste digitale racelicentie, waarin toegankelijkheid en duurzaamheid centraal staan. We kijken ernaar uit om de Nederlandse racecommunity daarmee langdurig verder te ondersteunen", aldus Marc van den Helder, Marketing Manager Gaming Benelux bij Logitech.

Instructies van één van de succesvolste simracers

Rudy van Buren wordt met recht tot de top van de simracewereld gerekend. Ooit begon de jonge van Buren op de kartbaan, maar de dure sport verruilde hij op zijn zestiende voor simracen. De inmiddels 29-jarige Nederlander won vervolgens de titel World's Fastest Gamer. Inmiddels is de simracer ook weer op de fysieke baan te vinden, namelijk in de Duitse Porsche Carrera Cup.

Van Buren hoopt in de toekomst nog een grote ronde te rijden, zo vertelde hij aan onze redacteur vorige maand. "Maar zoiets als de 24 uur van Spa lijkt me wel heel vet. Of dat ooit gaat lukken durf ik nu niet te zeggen. Daarvoor moeten, zoals altijd in de racewereld, een hoop dingen op zijn plek vallen.”

Ramon Pützfeld
Ramon PützfeldHoofdredacteurSchrijft graag over hardware en shooters, stiekem verliefd op MMORPG's.
Ramon PützfeldRamon PützfeldRamon PützfeldRamon PützfeldRamon Pützfeld