Nieuws

KNVB voegt PES-spelers toe aan E_Oranje

KNVB voegt PES-spelers toe aan E_Oranje

De KNVB heeft Pro Evolution Soccer (PES) spelers Yos Sonneveld en Eldridge O’Niel toegevoegd aan het E-Oranje-team. Sonneveld en O’Niel kwalificeerde zichzelf in 2020 voor de UEFA eEURO. De selectie van E-Oranje is met deze twee PES spelers compleet.

De KNVB startte in oktober 2020 met een nieuw aanbod van esports om zo de beleving van voetbalfans te vergroten. Ook wilde zij hiermee grote aantallen voetbal en esportsfans bereiken en verbinden. Vijf FIFA 21 esporters kwalificeerden zich onder leiding van E-bondscoach Koen Weijland voor het E-Oranje team. Met de komst van Sonneveld en O’Niel maken PES-spelers ook een deel uit van E-Oranje.

In de voetbalwereld zijn bonden als UEFA en FIFA verantwoordelijk voor de meeste evenementen. In de esport voetbalwereld is dit niet anders. Het verschil tussen de bonden is dat zij esportsevenementen organiseren voor twee verschillende games: Konami’s PES heeft een samenwerking met UEFA, EA Sports’ FIFA heeft een samenwerking met FIFA. Met de twee PES-spelers aan het E-Oranje team kunnen zij zich op een goede manier voorbereiden op de kwalificatierondes van zowel de UEFA eEURO 2021 en de FIFIA eNations Cup.

PES 2021

Donderdag 11 maart verdedigen Sonneveld en O’Niel de eer van Nederland als zij in PES 2021 een eFriendly tegen Duitsland spelen. In 2020 kwalificeerden Sonneveld en O’Niel zich voor het UEFA eEuro 2020 dat door de COVID-19 pandemie werd gecanceld. Eind maart kunnen zij in een groep met Griekenland, Schotland, Wit-Rusland, Tsjechië en Georgië voor de UEFA eEURO 2021 plaatsen, dit onder voorbehoud van verschillende corona maatregelen. Vrijdag 9 juli en zaterdag 10 juni vindt de UEFA eEURO 2021 fysiek plaat in Londen.

FIFA 2021

Op vrijdag 12 maart spelen Levi de Weerd, Lev Vinken, Levy Frederique, Dani Hagebeuk en Ali Riza Aygúm een eFriendly tegen Roemenië, hiermee bereidt het E-Oranje team zichvoor op de kwalificatiewedstrijden voor de FIFA eNations Cup. Dat toernooi wordt gehouden in augustus 2021. De wedstrijd van 12 maart is live te zien op het Twitch kanaal van E_Oranje.

Theus Veldhuizen
Theus VeldhuizenRedacteur Schrijft over van alles, maar heeft een passie voor Valorant en League of Legends.
Theus VeldhuizenTheus VeldhuizenTheus Veldhuizen