Beeld: Gertjan van Haver
Nieuws

Koolein deskhost bij halve finales en finales EU Masters

12 september 2020, 16:14

Colin "Koolein" Wijnholds is aangekondigd als deskhost van de halve finales en de finale van League of Legends EU Masters. Het is de grootste klus die de Nederlandse host tot nu toe heeft gehad.

De Nederlandse esports-host Colin "Koolein" Wijnholds is bij de halve finales en de finale van League of Legends EU Masters de deskhost. Dat hebben zowel EU Masters als Koolein zelf via Twitter bekendgemaakt. Koolein maakte een keer eerder zijn opwachting bij EU Masters, tijdens de Spring Finals in 2019.

Koolein is natuurlijk bekend van de regionale competities, zoals de Dutch League en in het verleden ESL Benelux, maar timmert ook steeds vaker internationaal aan de weg. Na de klus in de lente van 2019 lukte het Koolein echter niet om hosting buiten de grenzen van de Benelux voor elkaar te boksen. Met zijn plek in de EU Masters finales kunnen we terecht spreken van een sterke comeback.

Embedded content: https://twitter.com/KOOLEIN/status/1304802221809438726?s=20

De halve finales van EU Masters worden op zaterdag 19 september gespeeld, gevolgd door de finales op zondag 20 september. Koolein is overigens niet de enige Nederlandse invloed op het internationale toernooi. De shoutcaster Maurits "Chronicler" Meeusen heeft al meerdere games van commentaar voorzien in het toernooi. Het is nog onduidelijk of we hem ook in de finales gaan zien (en horen).