Nieuws

KRC Genk pakt door met esports

KRC Genk pakt door met esports

Na een succesvol eerste jaar in esports, gaat KRC Genk haar gamedivisie uitbreiden. Het blauw-wit wordt komend seizoen namelijk niet meer alleen op de digitale voetbalvelden van FIFA, maar ook op Summoners Rift verdedigd. De Genkse club heeft namelijk een van de zes startbewijzen weten te bemachtigen voor de Belgische nationale League of Legends-competitie: De Belgian League.

Het gaat hard voor KRC Genk Esports. Zes maanden na de start van het project wordt er al een nieuw hoofdstuk aan het verhaal toegevoegd. Naast FIFA-spelers Gilles Bernard en Abdullah Waiss, wordt het Genkse blauw-wit vanaf komend seizoen namelijk ook door een League of Legends-team vertegenwoordigd.

Esports-coördinator Bram Bartels vindt de uitbreiding een vanzelfsprekende stap: “KRC Genk Esports is vooraanstaand in de Belgische esportswereld. Daarom is de stap naar League of Legends een logische en strategische. De Belgische LoL-competitie krijgt een nieuwe samenstelling en verandert naar een gesloten formule. Daarbij mocht KRC Genk Esports niet ontbreken.”

Belgian League

KRC Genk is een van de drie nieuwe namen die vanaf komend seizoen deel uit maken van de Belgian League. Naast de Genkse formatie maken ook Ion Squad en 4Elements Esports volgend seizoen voor het eerst hun opwachting in de hoogste nationale Belgische League of Legends-competitie.

Aangezien er in de Belgian League maar plek is voor zes teams, betekent het aantrekken van drie nieuwe teams ook meteen het afscheid van drie bekende namen. Daardoor moeten de fans al na één jaar afscheid nemen van Timeout Esports, Brussels Guardians en Aethra Esports.

Het nieuwe seizoen van de Belgian League begint in januari 2021 zodoende met de volgende zes teams: Sector One, KVM Esports, Team 7AM, KRC Genk Esports, Ion Squad en 4elements Esports.

Kay Raadschelders
Kay RaadscheldersRedacteurWegens gebrek aan talent in het daadwerkelijk spelen van games besloot ik er maar over te gaan schrijven.
Kay RaadscheldersKay RaadscheldersKay Raadschelders