Nieuws

KVM-coach Limpix: "We kunnen van Sector One winnen"

KVM-coach Limpix: "We kunnen van Sector One winnen"

Vanavond strijden KVM Esports en Aethra Esports om een plekje in de finale van de Belgian League. Daar wacht Sector One, dat zich hiervoor plaatste door KVM in de eerste ronde te verslaan. KVM-coach Limpix zint op revanche.

Precies een week geleden, op maandag 27 juli, ging het fout voor KVM Esports. In de eerste ronde van de Belgian League play-offs won Sector One en moest KVM naar de lagere bracket om te vechten voor een plek in de finale. Tim "Limpix" Halma is coach van KVM en blikt terug: "Sector Ons is altijd al een sterk team geweest, al denk ik persoonlijk dat we vorige week de tweede game hadden moeten winnen."

Toch kwam Sector One als winnaar uit de strijd en Halma weet ook wel waarom. "Zij straffen de kleinste foutjes zo hard af, dat kunnen de andere teams niet." De derde nederlaag tegen Sector One motiveert Halma wel om de finale te halen: "Doordat we zo vaak bijna van Sector One gewonnen hebben, zijn we gedreven om een rematch te krijgen in de finale."

Aethra Esports

Voordat KVM die kans op revanche krijgt, moeten ze eerst langs Aethra Esports. Halma weet wel waarom zijn team vanavond gaat winnen: "Wij hebben als team een hogere skillcap dan Aethra. Ook worden kleine foutjes niet zó hard afgestraft door hen en ik denk dat we over het algemeen een stabieler team hebben met een goede synergy."

Geen herhaling

Als KVM dan de finale haalt, willen de liefhebbers natuurlijk liever geen eenzijdige wedstrijd zien. "Hoe we gaan zorgen dat het geen herhaling van die 0-2 wordt? Lastig te zeggen. We baalden als team wel echt van die verliespartijen en werken nu nog harder om te winnen. Ik geloof nog steeds dat we van Sector One kunnen winnen. Het is een moeilijke opgave, maar het is zeker mogelijk."

Zonder al teveel prijs te geven over de tactiek in de eventuele finale laat Halma nog wel weten wat volgens hem het beste wapen tegen het powerhouse is: "We moeten meer op tempo spelen. Als je tegen Sector One in een te laag tempo speelt, straffen ze dat gigantisch af."

Stephen van Vlokhoven
Stephen van VlokhovenRedacteurIk vind het maar suf om een motto te hebben, maar je moet toch wat met deze ruimte.
Stephen van VlokhovenStephen van VlokhovenStephen van VlokhovenStephen van Vlokhoven