Nieuws

KVM Esports Rechter: "Ik verwacht Sector One in de finale weer te verslaan"

6 oktober 2020, 14:17

Gisteravond won KVM Esports met 3-1 van Sector One in de Belgian League Country Finals. Een uitslag die niet door velen werd voorspeld, maar KVM liet zien absoluut niet onder te doen voor de Belgian League-kampioen. We spraken met Stuart "Rechter" Jong Tjien Fa, de ADC van KVM, over de voorberiding, de games zelf en de aanstaande finale.

Twee maanden geleden verloor KVM Esports in de finale van de Belgian League met 3-1 van Sector One en ondanks enige weerstand was het krachtsverschil wel duidelijk. Gisteravond was het compleet de omgekeerde wereld en had Sector One weinig in te brengen in de 3-1 overwinning van KVM. In de tussentijd is er veel gebeurd bij KVM, vertelt Rechter: "Om te beginnen hadden we na de finale van de Summer Split een pauze genomen van ongeveer een maand om een beetje rust te pakken. We waren na de finale zeer teleurgesteld, omdat we graag naar EU Masters wilden gaan."

Kijken naar Worlds

"Toen we weer waren begonnen met scrims gingen we van start met twee veranderingen," vervolgt Rechter. "Bashtard werd onze nieuwe head coach en Yillan werd zijn assistant coach. De meta is sinds de finale van de Summer Split behoorlijk veranderd en dus hebben we veel geëxperimenteerd om uit te vinden welke picks ons het beste liggen. Verder hebben we gewacht op de start van Worlds om te kijken hoe de teams daar gebruik maakten van de huidige meta."

Maar wat heeft KVM dan geleerd van de spelers op Worlds? Rechter licht toe: "Meest duidelijke voorbeeld voor ons was de prioriteit die door teams werd gelegd op het duo Twitch en Rakan in de botlane, iets waar we zelf nooit op zouden zijn gekomen. We besloten gisteravond dan ook om elke game Rakan te bannen tegen Saviour." Volgens Rechter is dat duo namelijk heel sterk. "Zij creëeren veel druk op de map door de invisibility van Twitch, waar Rakan gebruik van kan maken om te engagen. Verder is de teamfighting van Twitch en Rakan enorm sterk."

Niet verwacht

De 3-1 overwinning was voor veel mensen onverwachts, maar Rechter en zijn team hadden vooraf wel vertrouwen in de confrontatie. "We hadden er absoluut vertrouwen in dat we konden winnen. Ik vond het zelf wel lastig om voorafgaand aan de games ons niveau in te schatten, gezien het feit dat er zo een lange tijd tussen de vorige match en deze match zat," vertelt de ADC. "Ik had de winst dus niet op deze manier verwacht."

"De eerste en de vierde game waren bijvoorbeeld behoorlijk dominante overwinningen. Naar mijn mening speelden we gisteravond zowel individueel als in teamverband goed, maar ik had ook het gevoel dat er iets niet helemaal lekker liep bij Sector One. Er waren veel individuele fouten van de spelers die we hebben kunnen afstraffen. Verder denk ik dat de veranderingen in de meta ons goed liggen."

Finaleplaats

Nu staat KVM Esports in de finale van de Belgian League Country Finals en kunnen zij rustig afwachten wie de tegenstander wordt. Sector One moet het nu opnemen tegen de winnaar van Aethra Esports tegen RSCA Esports en de winnaar van díe wedstrijd ontmoet KVM in de finale. Rechter is duidelijk: "Ik hoop en verwacht dat we Sector One in de finale opnieuw ontmoeten."

"Onze overwinning heeft ze zeker wakker geschud en ik denk dat ze er alles aan zullen doen om zo goed mogelijk in vorm te komen voor de finale." Ondanks zijn verwachtingen van Sector One is Rechter vol vertrouwen over de eventuele eindstrijd tegen hen. "Ik verwacht ze voor de tweede keer te kunnen verslaan."

Blijf altijd op de hoogte van het laatste League of Legends nieuws en volg ons ook op Twitter en Instagram.

Deel: