Nieuws

KVM Esports Robba: "We willen ons in de finale revancheren tegen Sector One."

KVM Esports Robba: "We willen ons in de finale revancheren tegen Sector One."

KVM Esports heeft gisteravond in de eerste playoff-wedstrijd van de Belgian League Summer Split met 2-0 verloren van Sector One. De Mechelse formatie ziet daarmee de eerste kans op een finaleplaats aan zich voorbijgaan en moet zich nu voorbereiden op de halve finale van aanstaande donderdag. KVM-toplaner Rob "Robba" Zoon is ondanks het verlies optimistisch: "Zowel Aethra als 7AM liggen ons wel, dus ik verwacht volgende week een 2-0 overwinning."

In de eerste playoff-wedstrijd van de Belgian League Summer Split, tussen de nummers één en twee van het reguliere seizoen, heeft Sector One met 2-0 gewonnen van KVM Esports. Daarmee plaatst de Spring Split kampioen zich ook dit keer weer overtuigend voor de finale.

KVM is ondanks het verlies echter nog niet volledig uitgeschakeld. Zij zijn dankzij hun tweede plek namelijk verzekerd van een tweede kans op een finaleplaats in de halve finale van volgende week. Daarin gaan zij het opnemen tegen de winnaar van de tweede Belgian League playoff-wedstrijd tussen Aethra Esports en Team 7 AM. 

KVM-speler Rob "Robba" Zoon geeft Aethra donderdag een licht voordeel: "Beide teams hebben de afgelopen tijd veel vooruitgang geboekt, maar persoonlijk verwacht ik dat Aethra met 2-1 de overwinning pakt. Afhankelijk van de drafts zou het echter ook zomaar de andere kant op kunnen vallen," vertelt hij.

"Ongeacht wie er wint verwacht ik volgende week een 2-0 overwinning van onze kant aangezien we in het reguliere seizoen al hebben laten zien dat het spel van beide teams ons goed ligt."

Vertrouwen in tweede kans

"Natuurlijk moeten we ons nog niet rijk rekenen en ervoor zorgen dat we volledig gefocust de halve finale ingaan," gaat hij verder. "Maar we zijn erop gebrand onszelf te revancheren tegen Sector One in de finale."

Gisteravond zat een overwinning van KVM er echter niet in: "We hebben in de eerste game bewust een paar sterke picks open gelaten omdat dat in scrims ook heel goed werkte en je in een best-of-3 de ruimte hebt om zoiets te proberen. Helaas werkte het dit keer niet. Vervolgens waren we in game twee simpelweg niet doortastend genoeg waardoor we ook daarin aan het kortste eind trokken en de wedstrijd gespeeld was," vertelt Robba.

"Natuurlijk weten we dat Sector One een sterke tegenstander is, maar onze wedstrijden in het reguliere seizoen waren redelijk close en dus we hebben we vertrouwen in een goed resultaat."

Kay Raadschelders
Kay RaadscheldersRedacteurWegens gebrek aan talent in het daadwerkelijk spelen van games besloot ik er maar over te gaan schrijven.
Kay RaadscheldersKay RaadscheldersKay Raadschelders