Nieuws

KVM Esports Sumi: "Ik geloof echt dat we van Sector One kunnen winnen"

KVM Esports Sumi: "Ik geloof echt dat we van Sector One kunnen winnen"

Er zijn nog maar twee teams over in de League of Legends Belgian League. Sector One en KVM Esports nemen het vanavond tegen elkaar op in een best-of-5 om te bepalen wie de titel wint én naar de voorrondes van EU Masters mag. Sector One is favoriet, maar Max "Sumi" de Beer ziet wel kansen.

Aan het begin van de play-offs verloor KVM met 2-0 van Sector One waardoor S1 direct naar de finale mocht. KVM daarentegen moest zich eerst langs Aethra Esports knokken. Die wedstrijd werd uiteindelijk een dominante 2-0 overwinning voor KVM, waardoor ze zich plaatsten voor de rematch tegen Sector One in de finale.

Volgens KVM-midlaner Max "Sumi" de Beer gaat het allemaal wel volgens verwachting tot nu toe: "We hebben de eerste week tegen Sector One goede dingen laten zien, maar kwamen toch nog tekort. De game tegen Aethra ging precies zoals de wedstrijden die we in het reguliere seizoen tegen hen hebben gespeeld."

Speciale dingen

"Ik denk dat er weinig verschil was tussen het KVM in reguliere seizoen en KVM in de play-offs," analyseert De Beer desgevraagd. "Ik denk wel dat we ons na het verlies tegen Sector One realiseerden dat wat we toen aan het doen waren, niet goed genoeg was. Daardoor zijn we de afgelopen twee weken heel echt verbeterd in doelgericht draften en spelen. Ook hebben we extra tijd gehad om een paar speciale dingen voor te bereiden voor tegen Sector One."

Vertrouwen

De sleutel tot succes ligt volgens De Beer bij henzelf. "Het belangrijkste is dat we zelfverzekerd spelen en vertrouwen in onze eigen krachten. Ik geloof namelijk echt dat we het in ons hebben om van Sector One te winnen." Volgens de midlaner kunnen we ons opmaken voor een mooie wedstrijd vanavond: "Ik hoop op 3-2 voor ons, zodat het publiek en wijzelf ook kunnen genieten."

De Belgian League finale is vanavond vanaf 19:00 te zien op het Twitch-kanaal van Gamelux.

Stephen van Vlokhoven
Stephen van VlokhovenRedacteurIk vind het maar suf om een motto te hebben, maar je moet toch wat met deze ruimte.
Stephen van VlokhovenStephen van VlokhovenStephen van VlokhovenStephen van Vlokhoven