Nieuws

LCS: FlyQuest tweede team met ticket voor Worlds

LCS: FlyQuest tweede team met ticket voor Worlds

21 augustus 2020, 12:42

Na een 3-1 overwinning op Cloud9 in de upper bracket van de play-offs in Noord-Amerika heeft Flyquest zich van een plaats in de top drie verzekerd, waarmee ze gegarandeerd naar Worlds gaan. Het team is daarmee na het Europese Rogue het tweede team met een ticket. Cloud9 zakt, ondanks hun vliegende start, terug naar de losers bracket, waardoor ze extra hard moeten vechten voor een kans om naar het WK te kunnen gaan.

De serie ging niet foutloos voor FlyQuest, maar het was vanaf de eerste game al vrij duidelijk dat ze de overhand hadden. Na een dubbele invade in de jungle van Cloud9 pakte FlyQuest de leiding met beide handen vast en lieten deze niet meer los. De tweede game ging ook vrij vlot voor FlyQuest, maar Cloud9 wist die nog om te draaien. Echter was FlyQuest toch beduidend sterker in game drie en vier, waarmee ze de kampioen van de Spring Split versloegen.

Duitse midlaner PowerOfEvil licht na de serie hun overwinning toe. “We hebben niet tegen Cloud9 gescrimd waardoor ze onze strategie niet wisten, dat heeft ons sowieso geholpen. De eerste game gaf ons zoveel zelfverzekerdheid na die invade, we speelden daarna echt als één.”

Embedded content: https://twitter.com/FlyQuest/status/1296542073496244229?s=20

FlyQuest begon oorspronkelijk hun carrière in de LCS als een academy team van Cloud9, maar voordat de franchising bestond mocht een organisatie niet meerdere teams in de competitie hebben. Cloud9 Academy werd toen dus FlyQuest en bleef met de introductie van franchising in de competitie, maar nog nooit had het team grandioos succes bij de play-offs. Hun hoogste resultaat was een gedeelde derde plaats in de Spring Split van 2019, maar uiteindelijk verloren ze van Clutch Gaming in de Regional Finals waardoor ze niet naar Worlds gingen.

Ommekeer voor FlyQuest

In 2020 draaide het geluk om voor FlyQuest, want waar Team Liquid en TSM faalden consistent te presteren was FlyQuest gierig om hun plek in te nemen. Een tweede plaats tijdens de Spring Split en nu dus een gegarandeerde plek in de top drie is genoeg voor een ticket naar Worlds. Volgens PowerOfEvil gaat de rest van play-offs alleen maar leuker worden. "Het is nu vechten voor de kers op de taart. We proberen voor alles te gaan en hopelijk lukt het ons en kunnen we bewijzen dat de mensen die geen vertrouwen hadden er naast zaten."

Voor Cloud9 is het nog niet afgelopen. Zaterdag speelt de regerend kampioen hun volgende best-of-5 tegen Evil Geniuses in ronde twee van de losers bracket, terwijl Golden Guardians en Team Liquid op vrijdag om het tweede ticket naar Worlds strijden. De verliezer daarvan speelt tenslotte zondag tegen TSM in de losers bracket.

Uitslag

FlyQuest – Cloud9 3-1

Cas van Asseldonk
Cas van AsseldonkRedacteurStudent journalistiek met een voorliefde voor Battle Royales
Cas van AsseldonkCas van AsseldonkCas van AsseldonkCas van Asseldonk