Nieuws

Riot Games: LCS deze zomer weer offline, LEC voorlopig online

2 juni 2021, 16:11

De ontwikkelaar en uitgever van League of Legends, Riot Games, wil nog deze zomer de professionele teams en coaches weer in de studio van de Noord-Amerikaanse LCS toelaten. Tegelijkertijd liet het bedrijf ook weten dat de teams in de Europese LEC voorlopig online blijven spelen.

De LCS werd vanwege het coronavirus niet meer vanuit de studio uitgezonden. Het team dat de uitzendingen verzorgt in Noord-Amerika keert in ieder geval weer terug naar de studio, maar Riot heeft aangegeven ook de spelers en coaches zo snel mogelijk weer toe te willen laten. Er zijn nog geen plannen om het live publiek weer terug te brengen bij de competitie.

Niet verantwoord

Riot Games heeft ook aangekondigd dat de teams in de Europese LEC voorlopig nog niet terugkeren naar de studio in Berlijn. Volgens Riot is dat door de huidige situatie van het coronavirus in Duitsland niet verantwoord. Dit betekent dat de spelers in de Europese competitie voor nu online blijven spelen vanuit de teamhuizen. De uitzendingen van de LEC, inclusief analyst desk en shoutcasters, werden wel al verzorgd vanuit de studio.

De LEC 2021 Summer Split begint op 11 juni. Het belooft opnieuw een interessant seizoen te worden: gaat G2 opnieuw winnen, of heeft MAD Lions een boost gekregen door MSI 2021?
We zijn ook benieuwd hoe de nieuwe toplaner van Fnatic, Adam, gaat presteren. Hetzelfde geldt voor de Nederlandse jungler Kirei, die gaat spelen voor Schalke 04.

Embedded content: https://twitter.com/LEC/status/1389999824641089546

Verschillen tussen landen

Er zijn een aantal mogelijke verklaringen voor dit verschil tussen de LCS en de LEC. In Noord-Amerika zijn veel mensen inmiddels gevaccineerd. Europa is veel verdeelder wat betreft de vaccinatiegraad en het aantal besmettingen: dit komt omdat er in Europa veel meer landen zijn, die allemaal de coronacrisis anders aanpakken. Het lijkt er op dat Riot het nog niet aandurft om de LEC-spelers weer door Europa te laten reizen.

Guus Weggemans
Guus WeggemansRedacteurWil esports naar een groter publiek brengen en speelt zelf ook op competitief niveau