Nieuws

Dit zijn de coureurs voor de Le Mans Virtual Series

Dit zijn de coureurs voor de Le Mans Virtual Series

De coureurs die deel gaan nemen aan Le Mans Virtual Series zijn bekend gemaakt door de organisatie. In totaal doen er 38 teams mee met 177 coureurs. Er doen veel bekende namen uit de racewereld mee, waaronder een oud F1-kampioen, huidige F2 coureurs en meerdere endurance-racers. Ook verschillende Nederlanders gaan hun opwachting maken in het kampioenschap.

Voormalig F1-kampioen Jenson Button is de bekendste naam die meedoet aan de virtuele endurance-races. Button is niet de enige oud F1-coureur die een gooi doet naar de overwinning. Jack Aitken, Stoffel van Doorne en Bruno Senna hebben ook een plaats weten te bemachtigen. Naast Formule 1 coureurs doen er ook autocoureurs mee uit andere takken van de autosport. Bijvoorbeeld huidig klassementleider in het Indycar kampioenschap, Alex Palou.

Nederlanders

Met zoveel deelnemers mogen natuurlijk ook een aantal Nederlanders niet ontbreken. Op professioneel gebied is ons land goed vertegenwoordigd. Bent Viscaal, Rudy van Buren,Job van Uitert en W-Series-racer Beitske Visser doen allemaal mee.

Ook onder de simracers is Nederland goed vertegenwoordigt, onder andere Jeffrey Rietveld, Bono Huis en Atze Kerkhof mogen hun racetalent etaleren. Enkele Nederlanders komen uit voor Team Redline, het team waar afgelopen jaar Max Verstappen en Lando Norris nog tijdens de virtuele 24 uur van Le Mans te bewonderen waren.

Teams

Om mee te doen aan de virtuele Le Mans moeten teams aan een paar eisen voldoen. Zo moet een bestaan uit vier of vijf coureurs waarvan er twee in een professionele raceklasse actief zijn (geweest). Tijdens de eerste vier rondes die tussen de 4 en 8 uur duren en online gereden worden, rijden er maar drie coureurs voor elk team. Die teams bestaan uit twee simracers en een professional. Bij het hoofdevenement, wat op locatie in Birmingham wordt verreden, wordt het team versterkt door een extra professional en bestaan de teams uit vier coureurs.

Le Mans Virtual Series

De Le Mans Virtual Series begint op 25 september met de 4 uur van Monza. Vervolgens komen de 6 uur van Spa, de 8 uur van de Nürburgring en de 6 uur van Sebring aan de beurt. De 24 uur van Le Mans is op 15/16 januari de afsluiting van de competitie en vind op locatie plaats tijdens de Autosport International motorsport show in Birmingham.

Vincent Le Haen
Vincent Le HaenRedacteurGepassioneerd gamer die graag schrijft over zijn hobby en mensen die daar beter in zijn dan hijzelf
Vincent Le HaenVincent Le Haen