Nieuws

Riot Games gaat spelers die spelplezier bederven harder aanpakken

Riot Games gaat spelers die spelplezier bederven harder aanpakken

Riot Games gaat spelers die vaak AFK gaan en games dodgen harder straffen. De League of Legends-ontwikkelaar laat weten dit met ‘queue lock-outs’ te gaan doen.

De League of Legends community klaagt al jaren over de huidige situatie van het spel. Veel spelers hebben last van teamgenoten die AFK gaan tijdens een game. Een ander probleem waar veel mensen over klagen is spelers die ‘dodgen’ in champion select. Dit betekent dat een speler de game afsluit tijdens champion select waardoor iedereen weer opnieuw naar een andere game moet zoeken. Het kan voorkomen dat dit meerdere keren achter elkaar gebeurt, wat veel tijd vergt en zorgt voor irritaties bij de community.

Queue lock-outs

De nieuwe straf is bedoeld voor spelers die vaker een overtreding begaan. Het is een toevoeging op het huidige queue delay-systeem waar Riot nu mee werkt. Momenteel krijgen spelers als ze een overtreding begaan een queue delay, dit betekent dat ze een aantal minuten in een wachtrij staan voordat er weer een game gezocht kan worden. Dit systeem werkte vanuit drie niveaus, elke keer wanneer een speler een overtreding begaat, stijgt het niveau en de straf. Een queue lock-out gaat een stapje verder dan een queue delay. De queue lock-out zorgt ervoor dat een speler voor bepaalde tijd geen game kan zoeken in plaats van in een wachtrij te komen.

Met de toevoeging van queue lock-outs worden de niveaus uitgebreid naar zeven.
Niveau 1: vijf minuten queue delay voor vijf games
Niveau 2: tien minuten queue delay voor vijf games
Niveau 3: vijftien minuten queue delay voor vijf games
Niveau 4: één dag queue lock-out en vijftien minuten queue delay voor vijf games
Niveau 5: drie dagen queue lock-out en vijftien minuten queue delay voor vijf games
Niveau 6: één week queue lock-out en vijftien minuten queue delay voor vijf games
Niveau 7: twee weken queue lock-out en vijftien minuten queue delay voor vijf games

Riot hoopt hiermee de problemen waar de community het meest mee zit aan te pakken. Wanneer het nieuwe systeem precies uitgebracht wordt heeft de ontwikkelaar niet bekend gemaakt.

Riot Games is de afgelopen weken veel features aan het toevoegen die de pijnpunten van de community aanpakken. Zo hintte de gamestudio vorige week naar een map selectie-feature voor Valorant en werd gisteren bekend dat er een nieuwe client hub wordt gelanceerd.

Vincent Le Haen
Vincent Le HaenRedacteurGepassioneerd gamer die graag schrijft over zijn hobby en mensen die daar beter in zijn dan hijzelf
Vincent Le HaenVincent Le HaenVincent Le Haen