Nieuws

Nieuwe Benelux League kondigt wijzigingen deelnemersveld aan

Nieuwe Benelux League kondigt wijzigingen deelnemersveld aan

De Benelux European Regional League (ERL), de fusie van de Nederlandse en Belgische League of Legends-competities, gaat van start in 2022 met een nieuwe naam en een nieuw logo. Dat is niet het enige wat gaat veranderen: ook het deelnemersveld van de Belgian en Dutch Leagues verandert door de nieuwe ERL-richtlijnen van Riot Games. Vier teams zullen deelnemen aan een speciaal promotietoernooi voorafgaand aan het 2022-seizoen, terwijl er ook afscheid genomen zal worden van een aantal gevestigde namen uit de regionale League of Legends-competities.

Vier teams gaan de strijd aan in een zogenaamde “Battle Royale”, waarin de laagst geplaatste teams uit het vorige seizoen van de Belgian en Dutch Leagues strijden voor twee beschikbare plekken in het eerste seizoen van de Benelux-competitie. De teams die een plek willen veroveren in het aankomende seizoen van de gefuseerde competitie, zijn LowLandLions, Team 7AM, ION SQUAD en nieuwkomer ZennIT Gaming.

De wedstrijden in dit promotie-toernooi worden gespeeld in een round robin-formaat, waarna er nog een playoffs-fase wordt uitgespeeld om te bepalen welke twee teams kwalificeren voor de competitie:

  • Zaterdag 23 Oktober 14:00 – Groups Round Robin #1
  • Zondag 24 Oktober 14:00 – Groups Round Robin #2
  • Donderdag 28 Oktober 19:00 – Playoffs Upper Round 1
  • Zaterdag 30 Oktober 14:00 – Playoffs Lower Round 1 + Upper Round 2 (Q)
  • Zondag 31 Oktober 14:00 – Playoffs Lower Round 2 (Q)

Afscheid van Dynasty, Team THRLL en Starlan Gaming Club

Oorspronkelijk was het de bedoeling dat er nog meer teams gingen meestrijden voor een plekje in de nieuwe, gefuseerde Benelux League. Toch hebben een aantal teams besloten om niet mee te doen komend seizoen. Eén van deze teams is Dynasty: een gevestigde naam binnen de Dutch League, die middels een Twitch-stream naar buiten bracht waarom het team niet zal meedoen in het komende seizoen van de gefuseerde competitie.

Het grootste probleem zijn de nieuwe voorwaarden die met de gefuseerde competitie zijn opgezet: zo gaf Dynasty aan dat er een groot entreebedrag moest worden neergelegd, wat een drempel is voor kleinere teams die minder steun krijgen van sponsoren. Ook Team THRLL en Starlan Gaming Club nemen voorlopig afscheid van de regionale League of Legends-competitie. Een comeback van één of meerdere van deze teams in de komende seizoenen is echter niet uitgesloten.

Guus Weggemans
Guus WeggemansRedacteurWil esports naar een groter publiek brengen, speelt zelf competitief Super Smash Bros Ultimate