Nieuws

Riot Games past nieuwe champion Vex kort na release aan

Riot Games past nieuwe champion Vex kort na release aan

De nieuwe League of Legends champion Vex is binnen 24 uur nadat ze beschikbaar is, op de live servers, aangepast. De mage doet volgens Riot Games te veel damage in de mid-game en daarom heeft de ontwikkelaar besloten de champion te nerfen.

Vex werd in de vorige LoL update, patch 11.19, uitgebracht en heeft in de eerste 24 uur na release een winrate van 50.67%. Dit is vele malen hoger dan bij de vorige champion die uitkwam, Akshan had namelijk in zijn eerste 24 uur een winrate van 34%. De gameontwikkelaar is vaak gealarmeerd van een positieve winrate binnen één dag na release. Veel nieuwe champions hebben een lage winrate doordat spelers moeten wennen aan de nieuwe abilities, en ze de juiste manier van spelen proberen te vinden. Riot besloot om een hotfix nerf voor Vex te gebruiken om haar damage wat te verlagen en zo haar winrate te verlagen.

Nerf

Riot Games pakt vooral haar damage in de latere fase van de game aan zodat ze minder goed scaled. Van Vex haar passive en Q ability worden zowel de AP scaling als de base damage aangepast. De nerf op haar passive zorgt ervoor dat ze niet alle tegenstanders one-shot door de passive continue opnieuw toe te passen. Met de damage nerf op haar Q hoopt Riot haar sterke waveclear aan te pakken.

Embedded content: https://twitter.com/TheTruexy/status/1441576751541276676

Doordat spelers de champion steeds beter leren kennen zal de winrate nog meer toe gaan nemen maar door de aanpassingen hoopt de gameontwikkelaar dat een beetje tegen te gaan.

Vex

Vex is de eerste midlane champion in twee jaar tijd en is een Yordle mage die gebruik maakt van schaduwmagie. Ze is wordt gezien als een zone-control mage omdat haar abilities goed werken tegen ‘mobile’ champions. Daarnaast kan ze haar ultimate ability gebruiken om enemies goed te achtervolgen.

Vincent Le Haen
Vincent Le HaenRedacteurGepassioneerd gamer die graag schrijft over zijn hobby en mensen die daar beter in zijn dan hijzelf
Vincent Le HaenVincent Le HaenVincent Le Haen