Nieuws

Jarvan IV krijgt nieuwe championship skin in League of Legends

Jarvan IV krijgt nieuwe championship skin in League of Legends

Jarvan IV krijgt dit jaar de Championship skin in League of Legends. Hierdoor is het de eerste champion die zowel over een Victorious als een Championship skin beschikt in het spel.

Via het Twitter-account van League of Legends laat Riot Games een preview van de skin zien. De skin krijgt ook een andere naam. Traditiegetrouw is de naam van de skin Championship Jarvan IV, maar dit verandert nu naar Worlds 2021 Jarvan IV.

Embedded content: https://twitter.com/LeagueOfLegends/status/1435630924801077248

Worlds 2021 Jarvan maakt gebruik van het reguliere kleurenpalet van de skin: blauw, goud en zilver. De kleuren zijn gebaseerd op de Summoner´s Cup: de trofee die de wereldkampioen krijgt bij het winnen van Worlds. Zo creëert Jarvan een muur gemaakt van blauw zilveren-draken wanneer hij zijn ultimate Cataclysm gebruikt. Ook krijgt de skin een unieke ‘recall’ animatie waarbij Worlds 2021 Jarvan een platform op stapt en een troon maakt van zijn lans.

Release datum en prijs

Als er gekeken wordt naar de vorige Championship skins kunnen we er vanuit gaan dat Worlds 2021 Jarvan IV onder de ‘Epic’ tier valt en dus 1350 RP kost. Wanneer de skin beschikbaar wordt is nog niet bekend, maar Championship skins worden meestal aan het eind van september uitgebracht voordat Worlds begint.

Jarvan IV

Jarvan is een van de oudste champions in League of Legends en is daarom ook een van de meest bekende. Door de Worlds 2021 skin is de champion onderdeel van drie van de vier prestigieuze skin-reeksen. Jarvan was in seizoen 1 de eerste champion die een Victorious skin kreeg en hij kreeg in 2019 de Hextech skin. Na de nieuwe Championship skin mist hij alleen nog een Prestige Edition skin. Daarnaast heeft Jarvan IV ook nog twee World Champion skins: van Fnatic in 2014 en Samsung Galaxy in 2018.

Championship skins

De Championship skins zijn een van de vier prestigieuze skins van League of Legends. Sinds seizoen 2 krijgt elk jaar één champion een skin van de skin-reeks. Jarvan is de tiende champion die een Championship skin, de champions die hem voor gingen zijn:

  • Seizoen 2: Championship Riven
  • Seizoen 3: Championship Thresh
  • Seizoen 4: Championship Shyvana
  • Seizoen 5: Championship Kalista
  • Seizoen 6: Championship Zed
  • Seizoen 7: Championship Ashe
  • Seizoen 8: Championship Kha’zix
  • Seizoen 9: Championship Ryze
  • Seizoen 10: Championship LeBlanc

De toekomst zal uitmaken of Jarvan IV ook nog een Prestige Edition skin krijgt om de lijst te voltooien.

Vincent Le Haen
Vincent Le HaenRedacteurGepassioneerd gamer die graag schrijft over zijn hobby en mensen die daar beter in zijn dan hijzelf
Vincent Le HaenVincent Le HaenVincent Le Haen