Nieuws

League of Legends Clash toernooi op 7 en 8 december

5 december 2019, 16:13

Riot Games doet opnieuw een poging om een succesvol Clash toernooi te organiseren komend weekend. Eerdere edities zorgden voor veel ontevreden spelers en moeizaam verlopende matchmaking. Toch durft de ontwikkelaar het weer aan en kun je dit weekend strijden om leuke beloningen.

In Clash speel je met je teamgenoten tegen andere teams binnen hetzelfde skillniveau. De ranking van je team wordt bepaald door de spelers met de hoogste ranking in soloqueue. Als je dus met vier Bronze spelers en een Diamond speler gaat spelen, wordt je team gezien als een Diamond niveau en is de kans groot op sterke tegenstanders. Ook is smurfen verboden en moet account gekoppeld zijn aan je telefoonnummer om mee te kunnen doen.

Twee dagen, twee toernooien

Zowel op zaterdag als zondag is er een toernooi waar je aan deel kunt nemen. Een ticket om je in te schrijven kun je zowel met Blue Essence als met Riot Points kopen. Je kunt ook tickets voor je teamgenoten kopen, als die wat krap bij kas zitten. Iedere speler heeft individueel een ticket nodig om mee te kunnen doen. Als je een ticket met Riot Points koopt maak je kans op meer waardevolle beloningen bij winst van het toernooi, dus wat dat betreft is het een klein beetje gokken wat voor ticket je koopt.

Kans voor verliezers

Er is geen losersbracket, dus bij verlies lig je direct uit het toernooi. Als je in de eerste ronde verliest krijg je echter nog wel een kans om een troostprijs te verdienen door een game tegen een ander verliezend team te winnen. Vanzelfsprekend zijn deze beloningen veel minder waard dan die van de eindoverwinning.