Nieuws

League of Legends-team Cloud9 contracteert drie Koreaanse talenten

League of Legends-team Cloud9 contracteert drie Koreaanse talenten

Na verschillende teams in de LCS en LEC is Cloud9 het volgende team wat het roster voor aankomend seizoen compleet heeft. Het team gaat naar verluidt drie Koreaanse talenten contracteren voor toplane, AD carry en support.

De organisatie heeft hiermee vervangers gevonden voor Perkz en Vulcan die het team gaan verlaten. Wat er met Zven gaat gebeuren is nog niet bekend.

Nieuw team

Cloud9 ondergaat grote veranderingen voor het volgende seizoen. Alleen jungler Blaber behoudt zijn oorspronkelijke rol bij het team. Voormalig Liiv SANDBOX top laner Park ‘Summit’ Woo-tae wordt naar de Amerikaanse organisatie gehaald om een nieuwe duo te vormen met blaber. Huidig top laner van Cloud9 Fudge veranderd van rol en is volgend seizoen in de midlane te vinden.

Naast deze veranderingen is ook de bot lane van Cloud9 geheel nieuw. Kim ‘Berserker’ Min-Cheol wordt overgenomen vanuit de Koreaanse tweede divisie en is een jong talent. De AD carry had veel interesse vanuit de LPL, maar kiest er uiteindelijk voor om bij Cloud9 te gaan spelen. In de bot lane gaat hij naar alle waarschijnlijkheid een duo vormen met Kim ‘Winsome’ Dong-Keon. Ook Winsome komt uit de tweede divisie van Korea. Huidig Cloud9 Academy support Jonah ‘Isles’ Rosario aast echter ook op de support plek, de twee supports zullen gaan strijden om de plek in het eerste team.

Import regels

In Amerika geldt de regel dat team maximaal twee spelers mogen gebruiken die geen Amerikaans burgerschap hebben. Cloud9 heeft met de nieuwe aankoop drie Koreaanse spelers gecontracteerd. Toch mag de organisatie alle spelers gebruiken. Winsome is namelijk in Amerika geboren en heeft zijn jeugd in het land doorgebracht waardoor hij een Amerikaanse burger is.

Coachingstaf

Eerder werd ook bekend dat hoofdcoach Mithy de organisatie ging verlaten. Hierdoor krijgt de huidig strategiecoach Max Waldo waarschijnlijk een grotere rol. Ook gaan er geruchten dat Cloud9 interesse heeft om Nick ‘LS’ De Cesare te contracteren als hoofdcoach. Mede dankzij het grote aantal Koreaanse spelers in de nieuwe team neemt de kans dat LS de coach wordt van Cloud9 toe.

Vincent Le Haen
Vincent Le HaenRedacteurGepassioneerd gamer die graag schrijft over zijn hobby en mensen die daar beter in zijn dan hijzelf
Vincent Le HaenVincent Le HaenVincent Le Haen