Nieuws

‘Riot Games komt met League of Legends-competitie voor damesteams’

‘Riot Games komt met League of Legends-competitie voor damesteams’

Riot Games heeft mogelijk plannen om een League of Legends-competitie voor vrouwen te beginnen. Het zou niet de eerste keer zijn dat Riot dat doet, in Valorant is het Game Changers-initiatief namelijk een gigantisch succes.

Website Esports-News meldt dat bronnen binnen Riot Games al eerder dachten aan het oprichten van een League of Legends-competitie voor vrouwen. Afgelopen week werd bekend dat G2 Esports een damesteam, G2 Hel genaamd, had toegevoegd aan hun organisatie en die aankondiging zouden de plannen van Riot Games in een stroomversnelling hebben gebracht. Sterker nog, Esport News meldt dat het circuit voor dames gaat gebeuren, maar dat nog niet bekend is wanneer.

Het lijkt hier om competities wereldwijd te gaan, net als Riot doet in de vorm van bijvoorbeeld de LEC, LCS, LPL en LCK. Daarnaast zullen er ook internationale toernooien gaan komen. Bij deze competities zullen enkel vrouwenteams deelnemen. Dit alles is een gerucht en nog niet bevestigd, dus neem het met een flinke korrel zout.

In het verleden hebben dames wel eens deelgenomen aan grote competities. Maria ‘Remelia’ Creveling, die in 2019 overleed, was bijvoorbeeld onderdeel van Renegades toen dat team in de LCS actief was, de hoogste Amerikaanse competitie. In Rusland heeft de organisatie Vaevictus esports een damesteam gehad in de hoogste Russische competitie. Dit was echter een marketingstunt en het damesteam eindigde het seizoen uiteindelijk zonder overwinning.

Ondanks dat er bij Riot Games-gerelateerde competitie in het verleden weinig ruimte was voor vrouwelijke speelsters, was dat tijdens onofficiële toernooien wel het geval. DreamHack organiseerde in het verleden FemaleLegends. Daarnaast waren toernooien als ESWC Paris en GirlGamer ook enkel bedoeld voor damesteams.

Het toevoegen van een vrouwelijke League of Legends-competitie zou niet helemaal uit de lucht komen vallen. In Valorant, een andere game van Riot, bestaat het Game Changers initiatief. Dit zijn competities in China, Europa, Zuid-Korea, Brazilië en Noord-Amerika waar damesteams in actief zijn.

Danny van Gend
Danny van GendRedacteurSchrijft over League of Legends en Rocket League, is een betere kijker dan speler
Danny van GendDanny van Gend