Nieuws

League of Legends esporter wenst teamgenoot kanker toe

19 april 2021, 12:54

Astralis-speler Hampus ‘Promisq” Abrahamsson wenste een solo queue teamgenoot kanker toe. Op 15 april kwamen hier screenshots van naar buiten via Twitter, waarna Astralis naar buiten kwam met een statement.

In solo queue liet de support voor Astralis, Promisq, toxic gedrag zien. Op 15 April plaatste Adam Harney twee tweets met screenshots, deze screenshots zetten Promisq in een slecht daglicht. In de eerste tweet laat Adam weten dat Promisq de champion banned die hij wilde spelen. Ook is in de screenshot te zien dat Promisq dreigt het spel opzettelijk te verliezen.

Embedded content: https://twitter.com/EragonUK/status/1382690066523389956?s=20

Dit escaleerde nadat Adam een prive bericht stuurt naar Promisq. In dit privébericht vroeg hij wat Promisq zijn probleem was. Hierop Reageerde Promisq met “Hopelijk krijg je kanker, dat is alles, heb een fijne dag!” Ook hiervan plaatste Adam een screenshot op Twitter, hierin tagde hij de LEC en vroeg hij of deze speler misschien verbannen moet worden.

Astralis kwam op 16 april naar buiten met een statement. Zij bevestigen op de hoogte te zijn van de situatie. Ook laten zij weten dat dit gedrag niet binnen de normen en waarden van de organisatie past. Astralis neemt de situatie erg serieus en vertelt dat de spelers op dit moment een break hebben, toch wordt de situatie onderzocht en intern afgehandeld. Promisq heeft zelf nog niet gereageerd op de situatie.

Embedded content: https://twitter.com/AstralisLoL/status/1383046188350500866?s=20