Nieuws

Fnatic-midlaner Nisqy speelt mogelijk niet in aankomende LoL-seizoen

Fnatic-midlaner Nisqy speelt mogelijk niet in aankomende LoL-seizoen

De Belgische League of Legends-speler Yasin "Nisqy" Dinçer heeft aangegeven dat hij waarschijnlijk niet bij een team gaat spelen in het aankomende competitieve seizoen. Dat maakte de 23-jarige midlaner, die het afgelopen seizoen speelde voor het Europese team Fnatic, bekend tijdens een livestream op zijn Twitch-kanaal. Mogelijk is hij aan de kant gezet door Fnatic en heeft hij in de tussentijd geen nieuwe midlane-positie bij een topteam in de Europese LEC of Amerikaanse LCS kunnen bemachtigen.

Embedded content: https://clips.twitch.tv/PunchyInspiringPeafowlSwiftRage-vgzKBvxYcv4_BBEh

Op dit moment vindt er een tumulteuze transferperiode plaats in de professionele Westerse League of Legends-scene: zo gaan er geruchten de ronde over een aankomend 'superteam' bij LEC-deelnemer Team Vitality. Rond vrijwel alle Westerse teams heerst nog veel onduidelijkheid over welke spelers er nou een plek hebben weten te bemachtigen, en welke juist niet: zo gaat Inspired, de jungler van Rogue, mogelijk vertrekken naar het Amerikaanse Evil Geniuses, terwijl botlane-legende Rekkles door G2 Esports de deur is gewezen.

De situatie bij Fnatic

Na een teleurstellende groepsfase bij Worlds 2021 is ook het team van Fnatic niet uitgesloten van grote veranderingen. Hoewel het magere resultaat op Worlds deels te wijten was aan de plotselinge afwezigheid van de jonge, talentvolle botlane-speler Upset, was het wereldtoernooi sowieso een reality check voor zowel Fnatic als hun fans: het team maakte weinig indruk en wist maar één game te winnen binnen de groep.

G2-v-FNC-promo-image

Ook tijdens het LEC-seizoen dat vooraf ging aan Worlds maakte Fnatic niet een perfecte indruk. Hoewel eeuwige rivaal G2 Esports werd verslagen om de laatste Europese Worlds-ticket te bemachtigen, gebeurde dat op het nippertje en was G2 duidelijk niet in topvorm. Waarschijnlijk is Fnatic bezig met een grote reorganisatie binnen het team, waarvoor onder meer Nisqy heeft moeten wijken.

Toch is het opvallend dat Nisqy mogelijk geen plek heeft weten te bemachtigen bij een team voor het aankomende seizoen: hij staat immers bekend als een van de beste Europese midlaners van het afgelopen jaar.

Guus Weggemans
Guus WeggemansRedacteurWil esports naar een groter publiek brengen, speelt zelf competitief Super Smash Bros Ultimate