Nieuws

G2 Esports heeft vervanger voor Rekkles gevonden

G2 Esports

Het League of Legends-team van G2 Esports heeft een nieuwe botlaner gevonden. Victor ‘Flakked’ Lirola, de AD carry van Mad Lions Madrid, tekent een contract bij het succesvolle LEC-team zodra de transfermarkt open gaat op 16 november.

De botlaner van het zusterteam van Mad Lions treedt bij G2 in de voetsporen van Rekkles. De Zweedse superster verlaat de organisatie al na één jaar. Het team, dat meervoudig Europees kampioen is, heeft een teleurstellend jaar achter de rug door, voor het eerst in zijn bestaan, het wereldkampioenschap niet te halen. Hierdoor besloot Carlos ‘Ocelote’ Rodríguez het League of Legends-team groots aan te pakken. Drie spelers en een groot gedeelte van de coachingstaf zijn genoodzaakt de organisatie te verlaten.

Flakked

De AD carry heeft tijdens Worlds meerdere try-outs gedaan tegen teams die meededen aan het wereldkampioenschap. G2 was erg onder de indruk van het niveau van Flakked en wil de speler graag in hun botlane hebben. In de try-outs vormde Flakked een duo met huidig European Masters-kampioen Raphaël ‘Targamas’ Crabbé. De succesvolle organisatie richt de ogen op beide spelers en wil zo hun botlane al snel compleet hebben.

Nieuw roster

Vorige maand werd bekend dat Romain Bigeard de nieuwe general manager werd van het League of Legends-team. Vanaf dat moment werden er al verschillende spelers gelinkt aan het team dat de LEC meerdere keren wist te winnen. Als vervanger van Rekkles werd er gedacht aan Carzzy en Flakked, maar was er weinig bekend over een support. Met Flakked en Targamas heeft G2 een nieuwe jonge en talentvolle botlane die Caps en Jankos gaat ondersteunen.

Naast de botlane lijkt G2 ook al een nieuwe toplaner te hebben. Er gaan veel geruchten rond dat 'BrokenBlade', oud-speler van Schalke 04, de nieuwe toplaner wordt van de organisatie. Schalke 04 had een teleurstellend seizoen, maar BrokenBlade maakte een goede en sterke indruk gedurende het seizoen. G2 Esports hoopt met deze nieuwe en frisse line-up weer hun plek aan de top van de Europese League of Legends-competitie.

Vincent Le Haen
Vincent Le HaenRedacteurGepassioneerd gamer die graag schrijft over zijn hobby en mensen die daar beter in zijn dan hijzelf
Vincent Le HaenVincent Le Haen