Nieuws

Wunder, Mikyx en Rekkles verlaten League of Legends-team van G2 Esports

Wunder, Mikyx en Rekkles verlaten League of Legends-team van G2 Esports

Ocelote, de teambaas van G2 Esports, heeft aangekondigd dat er grote veranderingen gaan plaatsvinden binnen het League of Legends-team van de organisatie. De spelers Wunder, Mikyx en Rekkles verlaten het team, evenals de coaches Grabbz en Nelson. Ook is G2 van plan meer wijzingen door te voeren bij het ondersteunend personeel van het League of Legends-team.

De aankondiging volgt op een teleurstellend einde in de Europese LEC Summer-competitie voor G2 Esports: het team gaf de laatste kans op kwalificatie voor Worlds 2021 weg door te verliezen van Fnatic. Geruchten over het vertrek van Rekkles bij G2 waren al eerder naar buiten gekomen.

G2 gaat dus het nieuwe LEC-seizoen beginnen met een team dat heel anders zal zijn dan het huidige: alleen jungle-speler Jankos en midlaner Caps lijken deel uit te blijven maken van het team, hoewel ook dat nog niet is bevestigd.

G2 Esports in League of Legends

g2-esports-2.jpg
Sinds de oprichting van de organisatie gold G2 Esports als één van de meest toonaangevende teams binnen League of Legends. Het team deed vrijwel onophoudelijk mee met de top van Europa en de wereld. Bij Worlds 2019 behaalde G2 een primeur door Damwon Gaming in een best-of-5 set te verslaan: niet eerder versloeg een Europees team een Koreaans team in dat format. G2 bleef als enig westers team overeind op Worlds 2019 en versloeg het Koreaanse SKT om naar de finale te gaan. Daar verloor G2 van het dominante FunPlus Phoenix uit China.

G2 Esports won vervolgens ook de LEC Spring en Summer splits van 2020 en trok vervolgens botlane-speler Rekkles van concurrent Fnatic aan: helaas bleek dat niet het succesrecept te zijn waar G2 Esports en teambaas Ocelote, zelf een voormalig professioneel League of Legends-speler, op hoopten.

Guus Weggemans
Guus WeggemansRedacteurWil esports naar een groter publiek brengen, speelt zelf competitief Super Smash Bros Ultimate