Nieuws

"POP/STARS" van League of Legends-groep KD/A komt naar Just Dance 2022

"POP/STARS" van League of Legends-groep KD/A komt naar Just Dance 2022

Ubisoft heeft een video gepubliceerd waarin het nummer "POP/STARS" van de League of Legends-groep K/DA wordt getoond voor Just Dance 2022. Het nummer, dat door Riot Games werd gemaakt in samenwerking met de artiesten Madison Beer, (G)I-DLE & Jaira Burns, was het debuut van de fictieve K-Popgroep met de champions Ahri, Akali, Evelynn en Kai'Sa.

Just Dance, dat sinds jaren geldt als één van de best verkopende series uit de stal van uitgever Ubisoft, krijgt hiermee voor de tweede keer een nummer van K/DA: in de editie van vorig jaar konden spelers dansen op "Drum Go Dum", een nummer van K/DA's meest recente EP-album more.

Embedded content: https://youtu.be/aDNJkZOc0AY

In augustus van 2020 bracht K/DA nog de single "The Baddest" uit. Ook werd de champion Seraphine onderdeel van de popgroep. Sindsdien is het redelijk stil gebleven rond de muziekgroep van Riot Games. Wel bracht de League of Legends-ontwikkelaar recentelijk de Worlds 2021-song "Burn It All Down" uit, waarbij Riot samenwerkte met de Amerikaanse band PVRIS.

"POP/STARS" in Just Dance 2022

Spelers kunnen in Just Dance 2022, dat zal verschijnen voor Nintendo Switch, Xbox One, Xbox Series X, PS4, PS5 & Google Stadia op 4 november 2021, de choreografie van "POP/STARS" na-dansen. Je kunt kiezen welk lid van K/DA je wil 'zijn': Ahri, Akali, Evelynn of Kai'Sa. De kostuums en de visuele stijl van de originele muziekvideo van "POP/STARS" zijn bewaard gebleven in de versie van Just Dance 2022.

De oorspronkelijke video van K/DA - "POP/STARS" heeft inmiddels bijna een half miljard weergaven op YouTube. Het nummer - evenals League of Legends en de opkomst van esports in het algemeen - worden vaak gezien als één van de belangrijkste verklaringen voor de enorme populariteit van K-Pop.

Embedded content: https://www.youtube.com/watch?v=UOxkGD8qRB4

Wat ons betreft is het dan ook niet heel vreemd dat het meest iconische K/DA nummer nu naar Just Dance komt, aangezien de dansgame-serie van Ubisoft elk jaar inspeelt op trends in de popmuziek.

Guus Weggemans
Guus WeggemansRedacteurWil esports naar een groter publiek brengen, speelt zelf competitief Super Smash Bros Ultimate