Nieuws

LEC-regelgeving zit G2 Esports en Rekkles in de weg

Michal Konkol/Riot Games

Martin ‘Rekkles’ Larsson is nu al een maand beschikbaar voor alle teams om hem over te nemen van zijn huidige team G2 Esports. Maar tot op heden heeft geen enkel team aanstalte gemaakt om de legendarische AD carry een contract aan te bieden. G2 Esports heeft in een statement laten weten dat de regelgeving van de LEC hier de oorzaak van is.

Een maand geleden maakte het Europese League of Legends-team bekend afscheid te gaan nemen van meerdere spelers, waaronder Rekkles. G2 was op papier het sterkste team wat de LEC ooit gezien heeft, maar het team wist niet te presteren en had een teleurstellend jaar. Voor het eerst sinds 2016 wist Rekkles zich niet te kwalificeren voor het wereldkampioenschap, voor G2 was dit de eerste keer in de geschiedenis van de organisatie. Hierdoor besloot het team het aankomend seizoen anders te doen.

Regelgeving

Om Rekkles te kunnen overnemen moet een team 1.5 miljoen euro betalen aan G2, dat is voor veel teams in de LEC en LCS een te groot geldbedrag. Hierdoor ging het Europese team kijken naar andere opties zoals het uitlenen van de AD carry.

Carlos ‘Ocelote’ Rodriguez liet echter weten dat het uitlenen van Rekkles door de huidige regelgeving van de LEC niet mogelijk is. Het team heeft een aanvraag gedaan om de regels te herzien en veranderen om ervoor te zorgen dat de iconische speler nog een team kan vinden voor volgend seizoen.

Offseason

In het ergste geval blijft Rekkles bij G2 esports als wisselspeler achter de nieuwe aanwinst Flakked. De Zweed is niet de enige grote naam die volgens de geruchten nog geen team heeft weten te vinden. Deze week liet Fnatic midlaner Nisqy weten dat hij volgend seizoen mogelijk niet professioneel gaat spelen. Daarnaast gaan er ook geruchten dat Jensen, midlaner van Team Liquid, op de bank gaat plaatsnemen achter nieuwe aanwinst Bjergsen. Het offseason gaat de nacht van 15 november van start en vanaf dan zal er veel duidelijk worden rond alle geruchten en teams van volgend seizoen.

Vincent Le Haen
Vincent Le HaenRedacteurGepassioneerd gamer die graag schrijft over zijn hobby en mensen die daar beter in zijn dan hijzelf
Vincent Le HaenVincent Le Haen