Nieuws

Europese League of Legends-competitie gaat vandaag van start

LEC

De Europese League of Legends-competitie, ook wel LEC genoemd, gaat vandaag van start met de 2022 Spring Split. De LEC is de hoogst haalbare League of Legends competitie binnen Europa en is enorm populair.

Dit seizoen zijn er veel interessante en verrassende roster moves geweest. Zo maakte ‘Wunder’ de overstap van G2 Esports naar aartsrivaal Fnatic en contracteerde Team Vitality een heel team aan supersterren. Daarnaast hebben ook veel grote spelers de competitie verlaten. Rekkles verbaasde iedereen met zijn transfer naar Karmince Corp, een team in de Franse competitie. Ook Bwipo, Hans Sama en Inspired zijn volgend jaar niet meer te zien in de LEC, zij kozen ervoor om hun carrière voort te zetten in de Amerikaanse LCS.

Eerste ronde

De eerste speelweek van de LEC is een zogenoemde ‘superweek’. Dat betekent dat er op vrijdag, zaterdag en zondag wedstrijden gespeeld gaan worden. Normaal gesproken is de LEC alleen op vrijdag en zaterdag te zien.

Op de eerste dag bijten MAD Lions en Team Vitality het spits af. De kampioen van 2021 gaat het opnemen tegen het nieuwe superteam van Vitality. Volgens veel analisten is Vitality dit seizoen de favoriet voor de titel. Kan MAD Lions met hun nieuwe team tegen Vitality laten zien van kampioen kaliber te zijn? Dat zie je vandaag om 18.00.

Na de eerste game zijn Rogue en SK Gaming aan de beurt. Beide teams hebben enkele nieuwe spelers aan het team toegevoegd en hopen de prestaties van vorig jaar te evenaren. Om 20.00 staat Excel Esports tegen G2 Esports op de planning. Excel heeft een veelbelovend team met veel jonge talenten. G2 Esports heeft het team omgegooid, alleen Caps en Jankos werden behouden. Vorig seizoen was dramatisch voor de veelvoudig LEC-kampioen en met een nieuw team proberen ze weer de goede kant op te gaan.

Astralis neemt het op de eerste dag op tegen Misfits. Beide teams hebben enkele nieuwe spelers en willen zo proberen om de prestaties van voorgaande jaren te verbeteren. Misfits heeft veel talenten uit de regionale competities gecontracteerd en hoopt zo de topteams uit te dagen.

Als laatst sluiten Fnatic en Team BDS de dag af. Hierbij neemt Adam het op tegen zijn oude team Fnatic. De nieuwe organisatie heeft veel jonge talenten en de fans zijn benieuwd hoe het nieuwe team presteert. Fnatic is een van de favorieten voor de titel waardoor BDS heeft al meteen een flinke uitdaging heeft aan het begin van het seizoen.

Alle games zijn te volgen via de website, het YouTube-kanaal en het Twitch-kanaal van de LEC.

Vincent Le Haen
Vincent Le HaenRedacteurGepassioneerd gamer die graag schrijft over zijn hobby en mensen die daar beter in zijn dan hijzelf
Vincent Le HaenVincent Le Haen