Nieuws

Lil Nas X maakt anthem voor wereldkampioenschap League of Legends

Lil Nas X maakt anthem voor wereldkampioenschap League of Legends

De populaire popster Lil Nas X maakt de anthem voor Worlds. Het League of Legends-toernooi begint aan het einde van de maand, maar volgende week vrijdagen komt het lied, Star Walkin’ genaamd, officieel uit. Naast de anthem hielp Lil Nas X ook mee met het design van een skin voor de nog uit te komen champion K’Sante.

Riot Games heeft een geinige trailer uitgebracht om de samenwerking met Lil Nas X aan te kondigen. In de video wordt Lil Nas X benoemd tot president van League of Legends, een titel die hij kreeg door de titel simpelweg te claimen. De wereldberoemde rapper brengt een aantal veranderingen mee Riot Games, zoals een naaktskin voor champion Udyr, genaamd Nudyr, daarnaast geeft hij iedere werknemer een vaste telefoon waarop de Star Walkin' te horen is als deze overgaat.

De clip is natuurlijk als grap bedoelt, maar Lil Nas X heeft dus wel degelijk een belangrijke rol. Naast het schrijven van Star Walkin’ hielp hij mee met het ontwerpen van een speciale skin. Dit is een skin voor de nieuwe champion K’Sante welke overigens nog niet onthuld is. Het gaat hier om een prestige skin, deze zijn te unlocken als je de Worlds Season Pass aanschaft en enorm veel League of Legends speelt om het benodigde aantal tokens (2000) te verzamelen.

Zoals aangegeven komt Star Walkin’ over een week uit, op vrijdag 23 september, zes dagen voor de start van Worlds op 29 september. De finale van het wereldkampioenschap wordt op 5 november gespeeld. Twee dagen voor die finale wordt de skin voor K’Sante beschikbaar. Spelers hebben vervolgens tot 14 november om de skin vrij te spelen. Op Esports Club zullen we natuurlijk verslag doen van het wereldkampioenschap. Zo hebben we een artikel waar je kan vinden hoe de loting voor Worlds eruitziet. Worlds is overigens het best bekeken esport evenement ter wereld.

Danny van Gend
Danny van GendRedacteurSchrijft over League of Legends en Rocket League, is een betere kijker dan speler
Danny van GendDanny van Gend