Nieuws

Loting wereldkampioenschap League of Legends bekend

Loting wereldkampioenschap League of Legends bekend

Afgelopen nacht is de loting voor het wereldkampioenschap League of Legends verricht. Het gaat hier om zowel de loting voor de Play-Ins als de groepsfase van het grootste esporttoernooi ter wereld. De groepsindelingen hebben een aantal aantrekkelijke wedstrijden opgeleverd.

De 24 deelnemende teams van Worlds weten waar ze aan toe zijn. League of Legends-iconen Dyrus, Hai en Xmithie verrichtten de loting voor de play-ins en de groepsfase van het wereldkampioenschap. Voor Europa zullen Fnatic en Mad Lions actief zijn in play-ins en G2 Esports en Europees kampioen Rogue in de poulefase.

De play ins-loting zorgde direct voor een leuk affiche; DRX uit Korea en huidig MSI-kampioen Royal Never Give Up spelen tegen elkaar in poule B. Die groep bestaat daarnaast ook uit Saigon Buffalo (Vietnam), Mad Lions (Europa), Denizbank Wildcats (Turkije) en Isurus(Latijn-Amerika). Deze poule is ongetwijfeld de zwaardere groep in de Play-Ins.

In poule A van de Play-Ins kwam Fnatic als eerste uit de koker, gevolgd door Beyond Gaming (Hong Kong), DetonatioN FocusMe (Japan) en Evil Geniuses (Noord-Amerika), Loud (Brazilië) en Chiefs Esports C;ub (Australië). De nummer een van iedere poule gaan door naar de groepsfase, terwijl de nummers twee, drie en vier uit beide groepen strijden om de laatste twee tickets. De Play-Ins worden gespeeld van 29 september tot en met 4 oktober.

WorldsPlayIns2022GroupDraw

Na de loting van de Play-Ins volgde de loting voor de groepsfase van het wereldkampioenschap. Voor de Europese teams staat er een flinke kluif op het programma; Rogue neemt het in poule C op tegen Top Esports (China) en GAM Esports (Vietnam) terwijl G2 Esports in poule B strijdt tegen Gen.G (Korea) en JDG (China).

Ook Poule A is een prachtige groep met Cloud9 (Amerika), T1 (Korea) en Edward Gaming. De loting werd afgemaakt in groep D waarin Gen.G (Korea), CTBC Flying Oyster (Taiwan) en 100Thieves (Amerika) werden geplaatst. Alle vier de groepen krijgen nog een extra team uit de Play-Ins erbij.

Worlds 22 Groepsloting

De groepsfase van Worlds duurt van 7 tot en met 16 oktober, de beste twee teams uit iedere poule gaan door naar de play-offs, waarna op 5 november de finale wordt gespeeld. Het toernooi wordt dit jaar gehouden in Noord-Amerika.

Danny van Gend
Danny van GendRedacteurSchrijft over League of Legends en Rocket League, is een betere kijker dan speler
Danny van GendDanny van Gend