Nieuws

Chinese League of Legends-competitie gaat binnenkort van start

LPLLPL

Het schema van de LPL, de Chinese League of Legends-competitie, is bekend geworden. De 2022 Spring Split gaat op 10 januari van start. Hiermee is het een van de eerste major regions die van start gaat.

De Chinese competitie krijgt de afgelopen jaren steeds meer westerse kijkers. Door goede internationale prestaties en de verbetering van de Engelse verslaggeving blijven de kijkcijfers stijgen.

Seizoensstart

OMG en TT beginnen op 10 januari om 10.00 met de eerste serie van 2022. Van beide teams wordt niet veel verwacht, voor de serie die volgt zitten fans echter nu al klaar. Op de eerste competitiedag nemen FPX en RNG het tegen elkaar op in een rematch van de 2021 Spring Split finale.

Waar RNG alleen een andere top laner heeft met ‘Bin’, heeft FPX alleen bot laner ‘LWX’ behouden en vier nieuwe spelers gecontracteerd. Na een teleurstellende prestatie op het wereldkampioenschap zijn veel fans benieuwd naar wat het nieuwe team laat zien.

Druk schema

De LPL staat bekend voor het volle schema, omdat de competitie veel teams heeft en altijd uit best-of-three series bestaat. Vanaf 10 januari tot en met 20 maart zijn er bijna elke dag minstens twee best-of-three series te zien. De negen weken durende competitie is te volgen via het Twitch-kanaal van de LPL en ook via het YouTube-kanaal.

De LPL heeft dit seizoen geen vaste studio waar de teams spelen. LNG, LGD, OMG, JDG en Team WE zorgen allemaal voor een locatie waar de competitie gespeeld kan worden. Daarnaast is er ook een studio in Shanghai die ook wordt gebruikt.

Roster moves

Veel teams in de LPL hebben in tijdens het offseason hun roster aangepast. Nieuwe spelers zijn gecontracteerd en overgenomen van concurrenten. Afgelopen jaar wist de LPL zowel de Mid-Season Invitational als Worlds te winnen. Of de Chinese competitie weer de sterkste regio ter wereld is zullen we vanaf 10 januari zien.

Vincent Le Haen
Vincent Le HaenRedacteurGepassioneerd gamer die graag schrijft over zijn hobby en mensen die daar beter in zijn dan hijzelf
Vincent Le HaenVincent Le Haen