Nieuws

‘Misfits verkoopt LEC-plek, koper wordt vandaag bekend’

Misfits Gaming

Esportorganisatie Misfits lijkt afscheid te gaan nemen van de League of Legends European Championship (LEC). Volgens diverse esportjournalisten is Misfits bezig, of is het ze zelfs al gelukt, met de verkoop van hun plek in de competitie. De verkoop moet tientallen miljoenen euro’s opbrengen.

Misfits is al jaren een vaste naam in de LEC, de grootste League of Legends-competitie in Europa. De kans lijkt echter groot dat Misfits hun plek gaat verkopen of zelfs al verkocht heeft. Het nieuws werd gebroken door Eros, een voormalig journalist van Esportmaniacos. Eros geeft in een tweet aan dat de nieuwe eigenaar van de plek vandaag bekend wordt. De namen die online rondzweven zijn Karmine Corp., Team Heretics, KOI en Eintracht Spandau. Het nieuws wordt bevestigd door Upcomer-journalist Wooloo die aangeeft dat het echter niet om Karmine Corp. of KOI gaat. Hij weet niet om welk team het wel gaat.

Ook Jankos, jungler van G2 Esports, geeft aan dat de plek al verkocht is. Hij vertelt op zijn stream dat hij weet om welk team het gaat, maar dat hij dat niet kan vertellen. Wel zegt hij dat het niet gaat om een van de gevestigde namen. Daarmee lijkt hij de woorden van Wooloo te bevestigen. Een andere optie is de aankoop van de plek door investeerders die een nieuw team oprichten.

Er hangt een stevig prijskaartje aan een plek in de League of Legends Championship Series. De kosten van een plek in de LEC kostte Team BDS vorig jaar nog een slordige dertig miljoen euro toen Schalke 04 haar plek verkocht. is na Origen, Splyce en Schalke 04 het vierde team dat haar plek verkoopt. De LEC werd in 2019 opgericht en behalve bovengenoemde teams nemen ook G2 Esports, Fnatic, Excel, Team Vitality, Rogue en SK Gaming deel aan de competitie. Teams betaalden enkele jaren geleden ongeveer tien miljoen euro voor een plek in de competitie.

Danny van Gend
Danny van GendRedacteurSchrijft over League of Legends en Rocket League, is een betere kijker dan speler
Danny van GendDanny van Gend