Nieuws

Nieuwe League of Legends champion is mogelijk Akshan

Nieuwe League of Legends champion is mogelijk Akshan

Riot Games, de developers van League of Legends, hebben spelers een glimps van de nieuwe champion genaamd Akshan gegeven. Ook werd er een mogelijke releasedatum bekend. De zweep zwaaiende Sentinel of Light komt naar Summoner’s Rift tijdens de langverwachte Rise of the Sentinels update.

De 156ste champion is onderweg, Riot hintte de nieuwe champion op 21 juni. Season 11 is gefocust de Ruination, een Runeterra Doomsday event dat werd aangewakkerd door Viego, de Ruined King. Hij verspreidt duisternis over Demacia en Zaun om zo zijn verloren vrouw Isolde een plezier te doen. Hier tegenover staan de Sentinels of Light, hier horen champions als Lucian, Senne en Graves bij. Nu Season 11 bijna halverwege is wordt het tijd voor een nieuwe Sentinel of Light, de Marksman mid laner Akshan.

download-en (1)

Alles wat we weten over Akshan

Riot houdt zich nog redelijk stil als het aankomt op de nieuwe champion. Het is zelfs nog niet 100 procent zeker dat hij Akshan gaat heten. De naam Akshan komt voor uit een Wild Rift leak eerder in juni. Alle informatie die gelekt was lijkt tot nu toe te kloppen. Ook de storyline rondom Ruination en de Sentinel of Light.

Akshan abilities

Akshan gebruikt voornamelijk zijn grappling hook en zweep. Aangezien Akshan een Seminal of Light is lijkt hij mogelijk op Lucian en Senna. Zij gebruiken beide licht ranged attacks en krijgen boosts door middel van marks of zielen. Over de speelstijl zei Riot het volgende: “Champions als Lucian, Corki en Tristana worden vaak op de mid lane gespeeld, ook al zijn zij daar niet voor gemaakt. Toch hebben deze champions de mogelijkheid om te roamen en alleen gevecht aan te gaan”. Verder is er nog niks bekend over de abilities van Akshan, Riot maakt mogelijk meer bekend in de komende weken.

Mogelijke releasedatum

Er is nog geen officiële releasedatum bekend, wel gaat het gerucht rond dat dit in juli is. Dit loopt dat namelijk samen met het Rise of the Sentinels event, waarvan Akshan een deel uit maakt. Riot heeft als mogelijke startdatum van dit event 8 juli gegeven, dit is ook de datum dat patch 11.14 uit komt.

Theus Veldhuizen
Theus VeldhuizenRedacteur Schrijft over van alles, maar heeft een passie voor Valorant en League of Legends.
Theus VeldhuizenTheus VeldhuizenTheus Veldhuizen