Nieuws

League of Legends krijgt nieuwe items en Sanguine Blade rework

4 juni 2021, 17:08

Riot Games kondigde in een blogpost op de League of Legends-website aan, dat er een aantal wijzigingen gaan plaatsvinden met betrekking tot items uit de shop. Er zijn plannen voor twee nieuwe Legendary items: één voor tanks en één voor enchanter supports. Daarnaast krijgt Sanguine Blade mogelijk een rework. De ontwikkelaar geeft aan dat ten minste twee van deze item-veranderingen gepland staan om deze zomer live te gaan.

Voor het nieuwe Legendary tank-item kijkt Riot naar de zogenaamde ‘binding-mechanic’, zoals bij Knight’s Vow en Zeke’s Convergence. Het verschil wordt echter dat je niet een van je bondgenoten aan je bindt, maar juist een tegenstander. Met het item wil Riot ervoor zorgen dat de geselecteerde tegenstander minder schade doet tegen de champion die het item bouwt. Daarnaast zorgt het ook voor een tenacity debuff tegen die tegenstander, waardoor het makkelijker moet worden om gefeede carry champions vast te zetten met crowd control en de tank de damage van deze carries te laten overleven.

Het Legendary item dat Riot in gedachten heeft voor enchanter supports als Nami en Lulu, moet ervoor zorgen dat deze meestal kwetsbare champions iets meer kunnen doen om te overleven tegen bijvoorbeeld assassins. Het item moet de supports beschermen tegen burst-schade, vergelijkbaar met Zhonya’s Hourglass, maar ook eigenschappen hebben die handig zijn voor de support role.

Sanguine Blade rework

Sanguine Blade
Volgens Riot voldoet Sanguine Blade niet aan de eisen om een goed item te zijn voor champions die het liefste één-op-één gevechten willen aangaan. Het item wordt daarom aangepast: Sanguine Blade verandert van een lethality item naar een optie voor meer attack damage-champions die bijvoorbeeld willen splitpushen. De bedoeling is dat Sanguine Blade zo niet alleen een betere optie wordt voor solo queue, maar ook gaat helpen om in pro play towers te kunnen pakken.

Ook liet Riot Games nog weten verder te willen kijken naar items wanneer het voorseizoen van de professionele competities begint. Daar zijn nog geen concrete plannen voor, maar mogelijk horen we daar in de nabije toekomst meer over.

Guus Weggemans
Guus WeggemansRedacteurWil esports naar een groter publiek brengen en speelt zelf ook op competitief niveau