Nieuws

Riot Games maakt startdatum nieuw LEC-seizoen bekend

Riot Games maakt startdatum nieuw LEC-seizoen bekend

Na de finale van Worlds moeten Europese League of Legends fans het twee maanden doen zonder hun favoriete esport. Riot Games laat weten dat de Europese LoL competitie, LEC, op vrijdag 14 januari 2022 terugkeert.

In een aankondiging op lolesports.com laat de organisatie weten dat ze nog niet rekenen op live shows door de onduidelijkheid rond de Covid-19 Delta variant. Riot geeft aan het belangrijker te vinden om hun geld in concretere plannen te steken in plaats van plannen die eventueel gecanceld kunnen worden door de pandemie.

Verbeteringen

Hierdoor gaat de LEC investeren in het verbeteren van de ‘viewing experience’ voor de mensen thuis. Daarnaast houdt de organisatie de situatie rond Covid-19 in de gaten, wanneer dit verbeterd kan de 2022 Summer Split weer live plaatsvinden.

Sinds maart 2020 speelt de LEC al zonder publiek, er is zelfs een periode geheel online gespeeld. aan het eind van afgelopen Summer Split was het weer mogelijk voor teams om naar de studio in Berlijn te komen om de wedstrijden te spelen.

Wat de veranderingen rond de viewing experience precies gaan zijn is nog niet bekend, maar de LEC kennende gaat het groots worden.

LEC 2022

De online viewing experience is niet het enige verandering van volgend seizoen. Afgelopen seizoen nam het League of Legends-team van Schalke 04 afscheid van de Europese competitie. Team BDS neemt de plaats van de Duitsers over en heeft nieuwe spelers nodig om een team te vormen. Daarnaast gaan er veel geruchten rond over toporganisaties die roster moves gaan maken, zo denkt G2 Esports eraan om te gaan herbouwen rond midlaner ‘Caps’ en heeft botlaner ‘Carzzy’ nog niet bijgetekend bij LEC-kampioen MAD Lions.

Ondanks dat er geen League of Legends-competitie is na Worlds zullen fans van het spel tijdens het off-season blijven smullen van roster moves en nieuwe teams die ontstaan.

Vincent Le Haen
Vincent Le HaenRedacteurGepassioneerd gamer die graag schrijft over zijn hobby en mensen die daar beter in zijn dan hijzelf
Vincent Le HaenVincent Le HaenVincent Le Haen