Nieuws

League of Legends patch 10.11

28 mei 2020, 09:58

In patch 10.11 zijn er twee grote veranderingen naast de reguliere balans aanpassingen. Zo is vanaf deze patch de gereworkte versie van Volibear speelbaar en krijgt een groot gedeelte van de marksman champions hun langverwachte buff. De veranderingen aan TFT zijn deze patch minimaal met de aankomende mid-set update in het vooruitzicht.

Een dag later dan normaal is het tijd voor League of Legends patch 10.11. Vanaf vandaag hebben alle spelers de beschikking over de vernieuwde Volibear. De statisch geladen ijsbeer heeft naast een frisse nieuwe coupe ook wat nieuwe trucjes geleerd. Zo geeft zijn passive vanaf nu bonus attack speed en na een tijdje bonus magic damage aan zijn basic attacks, is zijn Q veranderd van een flip naar een stun, heeft hij een aoe bliksemflits gekregen als E en verpletterd hij mensen vanaf nu met zijn ultimate.

De Tweede grote verandering deze patch zijn de marksman buffs. Om dit soort champions een beetje te helpen krijgen de meeste ADC's een flat health en health growth buff en wordt de movement speed die enkele items geven verhoogd. Hiermee hoopt Riot deze champions net iets meer overlevingskans te geven om zodoende meer damage te kunnen uitdelen.

Daarnaast zijn er enkele kleine buffs en nerfs voor onder andere Fiddlestick, Graves en Syndra en worden er ook deze patch weer nieuwe skins verkrijgbaar. Dit keer krijgen Poppy, Gnar en Bard een astronautenpak aan hun garderobe toegevoegd.

Teamfight Tactics

Aan de Teamfight Tactics kant van patch 10.11 is het redelijk rustig met de grote mid-set update van patch 10.12 in het vooruitzicht. Er zijn enkele kleine nerfs voor het 1-cost trio Graves, Caitlyn en Xayah en ook Kayle wordt wat verzwakt. Daarnaast wordt er ook deze patch weer een nieuw universum aan het spel toegevoegd in de vorm van Littler Little Legends, waarin spelers een game beginnen met 85 in plaats van 100 HP.