Nieuws

Riot Games kondigt plannen aan voor LoL Preseason 2022

Riot Games kondigt plannen aan voor LoL Preseason 2022

Ontwikkelaar en uitgever Riot Games heeft de eerste plannen aangekondigd voor het aankomende Preseason 2022 van League of Legends. Riot is van plan een aantal grote wijzigingen door te voeren in de populaire MOBA-game, waaronder nieuwe en aangepaste items en runes, bounties voor map objectives en twee nieuwe Dragons, die veel impact gaan hebben op de game.

Nieuwe Dragons in Preseason 2022

Embedded content: https://twitter.com/MobalyticsHQ/status/1446139297153777671?s=20
De grootste wijziging in Preseason 2022 zijn de twee nieuwe dragons. De Hextech Dragon geeft bonus ability haste en attack speed, terwijl de Hextech soul een slow geeft op aanvallen, die zich vervolgens verspreidt naar tegenstanders die in de buurt staan.

De andere drake is de Chemtech Dragon: deze geeft je team meer schade wanneer de champions van je team weinig health hebben. De Chemtech Soul geeft je team een "Zombie State", die lijkt op de passive van Sion: wanneer een champion doodgaat, kan deze nog een tijdje doorvechten totdat de extra health bar leegraakt.

Items & Runes in Preseason 2022

Riot Games heeft aangekondigd dat er twee nieuwe Mythic items komen: ééntje voor supportive tanks, die graag het gevecht in duiken. Wanneer bijvoorbeeld Leona of Sejuani een vijandelijke champion vastzet, ontvangen alle vijanden in de buurt ook meer schade van jouw team. Het andere item is bedoeld voor mage-champions, die tijdelijk iets minder schade ontvangen wanneer ze zijn geraakt: zo moeten deze vaak kwetsbare champions beter kunnen overleven, waardoor het een vergelijkbare rol krijgt als Zhonya's Hourglass.

Mythic Item Forge

Legendary Items worden ook veranderd voor mages, assassins en tanks. Zo krijgen assassins een nieuw item dat Ability Haste geeft én de cooldown van Ultimate abilities verlaagt na een eliminatie. Tanks krijgen een item dat bonus health geeft op basis van mana, dat bovendien een schild creëert als ze een vijand vastzetten. Mages krijgen ten slotte een nieuw item, dat meer magic penetration geeft tegen vijanden die eerder een schild hadden.

Qua Runes worden er onder meer wijzigingen doorgevoerd voor Glacial Augment en Lethal Tempo, zodat deze effectiever moeten worden voor champions die willen focussen op slows of attack speed.

Objective Bounties in Preseason 2022

Naast Bounties voor champions die ver voorstaan in de game, wil Riot nu ook Objective Bounties introduceren: als je team achterstaat en een Dragon of Baron pakt, krijg je als team bonus gold. Het idee is dat teams zo gemotiveerd worden om meer objectives te pakken: Riot benadrukt wel dat het comebacks niet te sterk wil maken, dus de ontwikkelaars gaan de balans van Objective Bounties goed in de gaten houden.

Challenges & Ultimate Spellbook in Preseason 2022

Progression-Crystals
Naast Ranked en Champion Mastery wil Riot Games ook meer manieren geven aan spelers om specifieke doelen te volbrengen: daarom komen er nieuwe Challenges. Deze gaan onder meer bijhouden wat je bereikt in verschillende game modes en playstyles, zoals hoeveel CS je pakt op 10 minuten of wat jouw beste ARAM-champion is.

Hoewel spelers graag een terugkeer zien van eerdere Game Modes als Star Guardian Invasion, Ascension en Dominion, geeft Riot Games aan dat dit "de investering niet waard is", omdat veel veranderd zou moeten worden vanwege nieuwe champions en game mechanics. Daarom keert Ultimate Spellbook terug: die game mode was populair en wordt nu deels veranderd. Jungle wordt iets aangepast en er komen meer Ultimates naar de game mode, waardoor er nog meer gekke combinaties mogelijk worden.

Gemengd ontvangen

De aankondigingen van Riot Games voor het 2022 Preseason worden gemengd ontvangen: veel spelers zijn vooral bang dat de nieuwe Dragons teveel de game gaan bepalen. League of Legends heeft een lange geschiedenis met abilities, items en andere elementen die toch wel erg sterk bleken te zijn: zo was Twisted Fate's teleportatie-ability eerst niet zijn Ultimate, maar één van zijn drie abilities die hij al op level 1 kon kiezen. Nieuwe champions worden na release vaak al snel aangepast: zo bleek Vex na release iets te sterk, maar werd Akshan juist gebuffed omdat hij te zwak was op release.

Guus Weggemans
Guus WeggemansRedacteurWil esports naar een groter publiek brengen, speelt zelf competitief Super Smash Bros Ultimate