Nieuws

Deze Nederlander is volgend seizoen te zien in de LCS

Riot GamesRiot Games

Nederlandse jungler, Milo ‘Pridestalkr’ Wehnes gaat volgens de geruchten de overstap maken naar de Amerikaanse LCS. Golden Guardians wil het team versterken en volgens de organisatie gaat dat met Pridestalkr lukken.

De Nederlander speelde tot nu toe alleen nog maar in Europese competities. Hij begon zijn carrière in 2016 en wist in 2017 en 2018 een plek bij teams in de hoogste Europese competitie te bemachtigen. Vervolgens verliet de jungler de LEC en speelde hij in de Franse en Duitse regionale competities. Pridestalkr verlaat MOUZ voor de Golden Guardians waar hij de positie van Iconic over neemt.

Embedded content: https://twitter.com/IWDominateLoL/status/1460432940933033986

Oud-professional Christian ‘IWDominate’ Rivera is erg enthousiast over de komst van de Nederlander. De huidig streamer van Cloud9 laat weten dat hij erg onder de indruk was van Pridestalkr en zegt dat de Nederlander erg veel talent heeft.

Golden Guardians

Naast Pridestalkr heeft de organisatie nog meer plannen om het team te veranderen. Zo neemt het team afscheid van Stixxay en Chime, die plaats maken voor een nieuwe botlane. Die nieuwe botlane gaat bestaan uit Lost, de huidige AD carry van TSM en Olleh. De Koreaanse support liet via Twitter weten terug te komen bij zijn oude team nadat hij een jaar gestopt was als professioneel League of Legends-speler.

Embedded content: https://twitter.com/Olleh/status/1460435128027648001

De nieuwe spelers sluiten zich aan bij Licorice en Ablazeolive, de enige twee spelers die de Golden Guardians houden van vorig jaar. Door de aanpassingen hoopt het team betere resultaten te gaan behalen. Het League of Legends-team wist zich enkele keren te plaatsen voor de play-offs maar werd elke keer in de eerste ronde uitgeschakeld.

De transfers zijn op papier zeker verbeteringen, vooral de nieuwe botlane is een grote stap in de goede richting. Hoe Pridestalkr het na lange tijd weer in een major region gaat doen is nog even afwachten. De LCS begint net als vorig seizoen met een Lock In-toernooi waar teams spelen voor een prijzenpot die geheel naar de winnaar gaat. Het winnende team krijgt ook een bonus die gedoneerd wordt aan een goede doel naar keuze. Wanneer het Lock In-toernooi en de LCS van start gaan is nog niet bekend.

Vincent Le Haen
Vincent Le HaenRedacteurGepassioneerd gamer die graag schrijft over zijn hobby en mensen die daar beter in zijn dan hijzelf
Vincent Le HaenVincent Le HaenVincent Le Haen