Nieuws

PSV Esports stopt per 2022 met League of Legends-team

PSV Esports stopt per 2022 met League of Legends-team

PSV Esports, de esports-afdeling van de Eindhovense voetbalclub uit de Eredivisie, heeft bekendgemaakt dat het om financiële redenen stopt met het League of Legends-team. Per 2022 zal het team, dat speelde voor PSV in de Dutch League (dat opgaat in de toekomstige BeNeLux League), niet langer verbonden zijn aan de organisatie. Of het voormalige League of Legends-team van PSV een doorstart maakt onder een andere naam of organisatie, is nog niet bekendgemaakt: PSV Esports was eerder namelijk wel al bevestigd als deelnemer van de Benelux League.

Embedded content: https://twitter.com/PSVEsports/status/1458435958404263945?s=20

PSV laat op de website van de club weten dat de esports-tak zich nog enkel gaat focussen op 'voetbalgaming' in FIFA. De beslissing is onder meer een gevolg van de coronapandemie: PSV leed voor het eerst in tien jaar verlies door teruglopende inkomsten en wil zich nu richten op de "kernactiviteiten rondom voetbal."

De Eindhovense voetbalclub laat weten dat het League of Legends-team tot het einde van dit kalenderjaar wordt ondersteund en bedankt betrokkenen als spelers en coaches voor hun inzet. Een terugkeer van PSV in League of Legends wordt niet uitgesloten, maar zal in de nabije toekomst waarschijnlijk niet plaatsvinden.

PSV in League of Legends

PSV deed sinds begin 2020 mee aan de Dutch League, de nationale competitie in League of Legends. Daarmee was het de eerste 'traditionele' sportclub die dit esports-domein betrad. Het League of Legends-team van PSV Esports was relatief succesvol te noemen: zo won het team de Dutch League Country Finals in oktober 2020 van LowLandLions. PSV Esports behaalde vaker de Nederlandse finale in 2021, maar moest bij zowel de titelfinale als de Dutch League Country Finals mCon LG Ultragear voor zich dulden.

Wel werd PSV Esports kampioen in de Dutch League 2021 Summer-competitie, waarmee de Eindhovense club mocht deelnemen aan de Europese subtop-competitie EU Masters: hier wist het team echter geen enkele game te winnen in de groepsfase.

Guus Weggemans
Guus WeggemansRedacteurWil esports naar een groter publiek brengen, speelt zelf competitief Super Smash Bros Ultimate